Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Koker suppe på en kjendis

Tande P. koker pølser på kaffetrakteren og Mia Gundersen elsker asiatisk. Se hva kjendisene spiser!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kokebøkene har formelig flommet over oss de to siste årene. Nå er det klart for en ny i sjangeren. «Kjendiskok» er utgitt av forlaget som allerede har spist seg fete på kjendisene. Nå koker Se & Hør mer suppe på de samme menneskene.

Pølsevev

I boka deler kjendisene sine matips og hemmeligheter med leseren. Blant disse rådene kan man finne den noe oppsiktsvekkende opplysningen at Tande P. bruker kaffetrakteren til pølsekoking. Vel og merke når han overnatter på hotell. Han mener hotellmaten er ødelagt av for mye hvitløk og pepper:

- Da trekker jeg heller pølsene i kaffetrakteren. Så har jeg en 7-eleven pose med potetstappe som jeg blander i meierismør og kraften fra pølsene og rører rundt med melk i dusjhetta! sier Tandde P. i boka.

Dorsk Gundersen

Kanskje ikke det mest matnyttige rådet. Mia Gundersen, som har latt seg avbilde liggende på et restaurantbord i London, kan fortelle at hun sverger til asiatisk.

- Det er ikke ofte jeg lager tradisjonell norsk mat. Elgsteik, som er en av favorittene mine, gjør meg ofte tung, dorsk og søvnig. Jeg synes jeg er blitt lettere til sinns etter at jeg begynnte å spise mer asiatisk mat, forteller Gundersen.

Myhre på husmorskole

Wenche Myhre kan på sin side røpe at hun i sin tid gikk på husmorskole. Her lærte hun å lage tradisjonell husmannskost. Men med årene har hun avansert til å bli gourmet, og gått på kurs hos flere mesterkokker i Sverige. Hun er spesielt glad i fisk, og serverer gjerne fiskesuppe med safran til gode venner.

- Jeg har juleselskap hvert år der jeg inviterer familie og venner, og da lager jeg mat til 50 personer!

Videre kan vi lese oss kloke på at Marit Christensen vurderer ganen sin som en bibel, at anhn Otto Johansen elsker bacalao og at Jon Eikemo (suprise!) sverger til raspeball.

Det mest interessante i denne boka er nok likevel at teaterdivaen Wenche Foss stort sett spiser restemat.

[email protected]

Hele Norges coronakart