Kokk Lise Finckenhagen og «Lises jul»

«Kokke-Lise» om jula og barndommen: - Jeg har kjent på det å være liten og ydmyket, med en følelse av sorg

Julen hjemme hos tv-kokk Lise Finckenhagen (40) skal helst bugne over av mat og lykkelig kaos, for slik har det ikke alltid vært.

KLAR TALE: Alle går ikke rundt og er så forbanna lykkelig hele tida. Ikke la presset på en perfekt feiring ødelegge julekosen, sier kjendiskokk Lise Finckenhagen.

Foto: Nina Hansen / Dagbladet
KLAR TALE: Alle går ikke rundt og er så forbanna lykkelig hele tida. Ikke la presset på en perfekt feiring ødelegge julekosen, sier kjendiskokk Lise Finckenhagen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Hjemme hos meg kom ikke julenissen, og vi var ikke mange nok til å gå rundt juletreet. Pappa hadde spiseforstyrrelser og spiste ikke sammen med moren eller broren min. Jeg hadde flere i min nære familie som slet med alkohol. For bestefaren min fra Ukraina var jula spesielt tung, sier stjernekokk og tv-profil Lise Finckenhagen (40) til Dagbladet.

- Jeg er ikke ulykkelig, eller har hatt en forferdelig barndom. Jeg er ikke ute etter sympati. Men jeg har kjent på det å være liten og ydmyket, med en følelse av sorg. Det er ikke lett. Alt dette gjør at jeg har forståelse for at mange har en annerledes jul, fortsetter hun.

Koselig kokebok

Hennes rykende ferske kokebok heter «Lises jul», og er på sin side en svært idyllisk affære. Finckenhagen ønsker ikke å ta med de historiene, fra barndommen på Furuseth i Oslo, inn i det koselige forordet, forteller hun. Ei kokebok skal være hyggelig, men det betyr ikke at den tidligere Bagatelle-kokken ikke har perspektiv.

- Vi kan alle tjene på å droppe fasaden. Alle går ikke rundt og er så forbanna lykkelig hele tida. Ikke la presset på en perfekt feiring ødelegge kosen. For meg handler jula om tid, om å stoppe opp litt. Kjenne på ting og gjøre aktiviteter med familien vi ikke rekker ellers, sier Finckenhagen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer