Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Anmeldelse «Tante Jane», Det Norske Teatret:

Kokkokomedie med hel skru

Slapstick, møt menneskelig dårskap. Eller, dere kjenner hverandre allerede, gjør dere ikke?

TANTE JANE: Marit Adeleide Andreassen - i grønt, midten - spiller kvinnen som synes livet gir henne mindre enn hun fortjener. Resten av personene er ikke fornøyde med sitt, de heller: Christian Ruud Kallum som Janes nevø Frank, Pål Christian Eggen som hans kamerat Jolle, Nina Woxholtt som Janes søster Pia og Geir Kvarme som den kneblede ektemann/onkel Håvard. Foto: Dag Jenssen, Det Norske Teatret
TANTE JANE: Marit Adeleide Andreassen - i grønt, midten - spiller kvinnen som synes livet gir henne mindre enn hun fortjener. Resten av personene er ikke fornøyde med sitt, de heller: Christian Ruud Kallum som Janes nevø Frank, Pål Christian Eggen som hans kamerat Jolle, Nina Woxholtt som Janes søster Pia og Geir Kvarme som den kneblede ektemann/onkel Håvard. Foto: Dag Jenssen, Det Norske Teatret Vis mer

TEATER: Tante Jane er en manipulator. Tante Jane er en egoist. Tante Jane er nok til og med, som den narkomane nevøens like narkomane kamerat Jolle sier, ei «jævla psyko morderkjerring». Svak impulskontroll har tante Jane i alle fall, paret med en sterk sans for hva som får andre mennesker til å miste sin kontroll over sine impulser.

Det er denne sansen som gjør tante Jane til slik en dyktig manipulator. Hun vet hva hun skal si, til hvem, og når, for å få dem til å miste kontrollen. Det er slik tante Jane får viljen sin.

Det er bare det at tante Jane ikke alltid får viljen sin. Tante Jane synes hun fortjener mer ut av livet enn det livet så langt har gitt henne. Det samme synes alle rundt henne at de fortjener.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?