Kokkvolds pekefinger

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

YTRINGSFRIHET: Vi burde kanskje presse Per Edgar Kokkvold til å bli kurset i hvordan man hører etter, noe som er forutsetningen for en noenlunde intelligent samtale? Tirsdag forrige uke uttalte samme mann, som er generalsekretæren for Norsk Presseforbund, at «Vi burde kanskje presse Islamsk Råd til å kurse sine medlemmer i ytringsfrihet, som er en forutsetning for et demokratisk liv». Han sa dette til Dagbladet, som en kommentar til at den kristne avisa Magazinet ville trykke omstridte tegninger av profeten Muhammad. Følgende ting er fortsatt uklare: Hvem er «vi» som skal presse Islamsk Råd? Hva slags press skal vi utsette dem for? Hvorfor akkurat Islamsk Råd sine medlemmer? Hva slags kurs bør de få? Hvem skal kurse dem? Hva slags definisjon på ytringsfrihet skal vi opererer med på disse kursene? Og, kanskje det viktigste spørsmålet: Hvorfor mener Kokkvold at dette er nødvendig?

KOKKVOLD DELER spalteplass med Ikhlaq Ahmad i nevnte artikkel. Ahmad er talsmann ved Islamic Cultural Centre på Tøyen i Oslo. Ahmad sier at de ikke vil foreta seg noe i sakens anledning. «Det er en klar tradisjon at man ikke trykker bilder av profeten, og en klar og tydelig oppfatning blant muslimer at det bør man ikke gjøre», sier han. Det oppleves som trist for ham at Magazinet vil trykke bilder som kan virke svært støtende på muslimer. Dette er nok til at Kokkvold ser seg nødt til å be Islamsk Råd, som er en paraplyorganisasjon Ahmads menighet er en del av, til å kurse medlemmene sine i ytringsfrihet. Men med en slik uttalelse virker det som det er Kokkvold som trenger kurset.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer