Kokosnøtter og generell fising

Ellevill Python-dag på slottet.

(Dagbladet.no): For andre gang arrangerers Monty Python-dag på Doune-slottet i Skottland der den legendariske åpningsscenen til «Monty Python og ridderne av det runde bord» ble spilt inn. 4. september får 500 fans slå seg løs på slottet fra 1300-tallet.


- I fjor var det helt galskap her. Det var 30 år siden filmen ble spilt inn, og 1400 folk kom hit. I år må vi begrense det til 500, sier slottsvert Jim Caldwell til avisa The Guardian.

Frekk og fransk

Han anslår at en tredel av de 25 000 besøkende hvert år er Python-fans. De løper rundt og slår kokosnøtter mot hverandre for å etterligne kong Arthur og hans trofaste tjener Patsy som ikke hadde hester. Fansen får også klatre opp på festningsvollen og leke fransk John Cleese-soldat:

- Jeg fiser i din generelle retning. Mora di var en hamster, og faren din luktet hyllebær.

Kokos til alle

I resepsjonen på slottet har de i årevis hatt ferdiglagde kokosnøtter til utlån for de som vil lage ridelyder. Til årets arrangement har de bestilt 500 par fra USA.

- Vi har proffe skuespillere som gjenskaper de berømte scenene, filmvisning på storskjerm og allsang i hagen, sier Nick Finnegan som er sjef for Python-dagen.

<B>MONTY-SLOTTET: Doune ble bygget av kongebroren Robert Stewart på slutten av 1300-tallet, og fungerte som landsted for kongefamilien i 200 år.