Du leser nå Dagbladet Pluss

Kolbein Falkeid (80) med beskjeden visdom og indianerdrømmer

Sokrates fra Haugesund utgir sin første diktsamling på 11 år.

HAV OG SVABERG: Kolbein Falkeid har hele sitt liv levd tett innpå vestlandsnaturen, med hav og himmel, svaberg og tang. I den nye samlingen skriver han: «Alt lite er vakkert og uutgrunnelig./Alt stort er vakkert og uutgrunnelig.» Foto: Tom Martinsen
HAV OG SVABERG: Kolbein Falkeid har hele sitt liv levd tett innpå vestlandsnaturen, med hav og himmel, svaberg og tang. I den nye samlingen skriver han: «Alt lite er vakkert og uutgrunnelig./Alt stort er vakkert og uutgrunnelig.» Foto: Tom MartinsenVis mer

ANMELDELSE: Kolbein Falkeid er en av de siste, nålevende lyrikerne i den generasjonen som debuterte på 1960-tallet. Hans første dikt, «Studie», sto på trykk i Dagbladet i 1955, og i 1962 kom samlingen «Gjennom et glasskår». Hans nye bok, «Øyet og virkeligheten», er hans samling nummer 23, i tillegg til flere utvalg og greatest hits.

Selvsagt er det en begivenhet når en poet av Falkeids kaliber kommer med en ny samling. Selv om han innleder slik: «Jeg har ikke så mye å si mer.» Neivel, svarer vi.

Etter 42 dikt er dikteren frampå igjen, med et forsøk på selvutslettende beskjedenhet. Der ber han om unnskyldning for å ha brukt ordet «jeg» så mye. Det må da finnes viktigere ting å skrive om?

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.