Kollapset i kirken

Jan Werner Danielsen kollapset lørdag kveld under en julekonsert. Artisten har i lang tid hatt stressproblemer, og årets juleturné er travlere enn noen gang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Etter å ha sunget bare noen få strofer av den andre sangen, måtte den populære artisten lørdag kveld avbryte en julekonsert foran 500 publikummere i en fullsatt Nøtterøy kirke.

-  Jeg er sliten og lei meg og beklager så mye det som har skjedd, men jeg vil komme tilbake, sier han gjennom sin kapellmester Petter Anthon Næss.

Svaiet på scenen

Allerede under det første sangnummeret merket kapellmester og mangeårig turnékamerat, Petter Anthon Næss, at Werner ikke var seg selv. Etter noen strofer av det andre nummeret, «Nella Fantasia», innså kapellmesteren at konserten måtte avlyses.

-  Han var ikke den han pleier å være. Jeg så at han svaiet, han ble blek, mistet tråden i teksten og gikk fram og tilbake på scenen, forteller Næss, som tok beslutningen om å avlyse konserten.

-  Jeg gikk fram, tok ham i armen og fulgte ham bak i sakristiet. Der la han seg ned. Vi skjønte at han ville komme til hektene igjen.

Kapellmesteren tok deretter ordet og ba publikum om forståelse for at konserten ikke kunne fortsette.

-  Jeg fortalte publikum at jeg er en venn av Jan Werner, og at folk må forstå at konserten ikke kan fortsette. Jeg sa også at de vil få billettene refundert. Publikum var forståelsesfulle. De klappet for å vise sin støtte, sier han.

<b> KOLLAPS: </b> Jan Werner Danielsen måtte avbryte julekonserten i Nøtterøy kirke i går kveld. -  Jan Werner er rett og slett både fysisk og psykisk sliten. Han har hatt halsbetennelse og har egentlig fått beskjed fra legen om å holde munn, sier manager Febe Rognstad til Dagbladet. Foto: Scanpix
KOLLAPS: Jan Werner Danielsen måtte avbryte julekonserten i Nøtterøy kirke i går kveld. - Jan Werner er rett og slett både fysisk og psykisk sliten. Han har hatt halsbetennelse og har egentlig fått beskjed fra legen om å holde munn, sier manager Febe Rognstad til Dagbladet. Foto: Scanpix Vis mer

Etter en time kom Jan Werner til hektene igjen.

-  Han er rolig og lei seg. Han skjønner at konserten har gått fyken, sier Næss.

Hardt press

For mange i publikum virket det som artisten var beruset.

-  Jeg skjønner at folk i kirken kunne få det inntrykket, men for oss som kjenner ham, er det åpenbart at det ikke var tilfelle, sier Næss. Manager Febe Rognstad forsikrer også at Werner ikke var beruset.

-  I dag ble presset rett og slett for stort for ham, sa hun til Dagbladet lørdag kveld.

Hektisk program

Danielsen skal i det siste ha slitt med stressproblemer. Kirkekonserten på Nøtterøy var den andre på samme dag, og han har i de siste månedene gjennomført et svært hektisk konsertprogram.

-  Jan Werner er både fysisk og psykisk sliten. Han har hatt halsbetennelse og har egentlig fått beskjed fra legen om å holde munn, sier manager Febe Rognstad.

«The Show», forestillingen Danielsen har hatt sammen med Tommy Steine på Edderkoppen teater i Oslo, ble avsluttet forrige lørdag.

-  Allerede dagen etter holdt han en ny konsert. På tirsdag måtte han avlyse en konsert med Mosaikk-koret grunnet et legeforbud, hele onsdagen gikk med til prøver, og torsdag hadde han premiere på juleturneen med to konserter i Oslo, forteller Rognstad.

Tidligere på dagen lørdag hadde Werner sunget på Oslo Plaza.

-  Programmet fram mot jul er også veldig hektisk. Han har sju konserter igjen før han får tatt juleferie, og disse er han fast bestemt på å gjennomføre, sier hun.

De to første konsertene går søndag.

AVLYST: Konserten i Nøtterøy kirken ble avlyst. Men Jan Werner lover å holde ny.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer