Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Iben Hjejle

Kollapset under TV-serieopptak

I dag er skuespiller Iben Hjejle glad for at hun kollapset midt under innspillingen av TV 2-serien «Dicte».

FORTELLER OM KOLLAPSEN: Den danske skuespilleren Iben Hjejle, kjent fra TV-seriene «Dag» og «Dicte», forteller at hun er glad kroppen sa fra. FOTO: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet
FORTELLER OM KOLLAPSEN: Den danske skuespilleren Iben Hjejle, kjent fra TV-seriene «Dag» og «Dicte», forteller at hun er glad kroppen sa fra. FOTO: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Da den danske skuespilleren Iben Hjejle (47) var midt i innspillingen av TV-serien «Dicte», opplevde hun å bli så hardt rammet av stress at hun kollapset.

Den danske TV-serien ble også sendt på norske TV 2 fra 2013 til 2016. I Norge er Iben Hjejle blant annet kjent for sin rolle i den danske komiserien «Klovn», og for rollen som Juanita i den norske serien «Dag».

Til magasinet Alt for damerne forteller hun at hun midt under opptak plutselig ikke kunne snakke ordentlig, og følte at hun mistet kontakten med seg selv og sin egen kropp.

Tok en pause

Innspillingslederen ber henne om å sette seg ned. Hun hører ham rope til kostymeansvarlige om at de skal få noe av klærne av, og det neste hun husker er at hun sitter forvirret på et kontor i kun strømpebukse og bluse. Deretter blir hun kjørt hjem til sin egen leilighet, hvor hun får besøk av en lege som gir henne en klem.

Og først da går det opp for henne at hun har grått siden hun fikk beskjed om å sette seg ned.

Etter dette måtte Hjejle ta en lengre pause fra å jobbe, og trakk seg fra en stor teaterforestilling i 2016 av hensyn til helsa.

- Man kan ikke ta stress ut av et menneskeliv, men man kan lære seg å administrere det, og det får man en helt fin verktøykasse til, hvis man er så heldig som jeg var, å bryte sammen. Fysisk. Jeg ser det som en gave at kroppen sa fra, for hvis den ikke hadde gjort det, hadde jeg kanskje dødd av det, sier hun til Alt for Damerne.

- Ovenpå igjen

I juni i fjor fortalte hun til Her & Nu at hun hadde det bedre, og var klar for å ta nye roller igjen.

- Jeg har det vidunderlig. Alt er bra. Jeg er ovenpå igjen, sa hun.

Hjejle fortalte også at hun var i gang med en ny TV-serie.

- Jeg skal lage en TV-serie, som blir dritspennende. Men det er ikke en serie hvor jeg skal bære det hele, sa Hjejle.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media