Kollapset

Uttørket og utslitt ble «Ally McBeal»-stjernen Calista Flockhart (36) lagt inn på sykehus i Los Angeles etter at hun besvimte under opptakene av den populære tv-serien onsdag.

Flockhart var på sykehuset i seks timer, og ble tilført væske intravenøst under oppholdet. Allerede fredag var hun tilbake på opptak.

- Hun har det bra nå. Hun er tilbake på jobb, og livet går som vanlig, sa hennes pressetalskvinne, Melissa Kates, til Reuters.

Hardkjør

Saken ble ikke kjent før fredag, på nettstedet til tv-programmet «Entertainment Tonight».

Flockhart er en av de tynne og nærmest avmagrede kvinnelige skuespillerne i serien.

Hun har tidligere nektet for at hun lider av en spiseforstyrrelse.

Tidligere i høst avslørte avhopperen Courtney Thorne-Smith - som spilte advokaten Georgia Thomas - at hun hele tida var utsatt for press om å holde seg tynn. Hun mente det var en slags konkurranse blant de kvinnelige skuespillerne i «Ally McBeal» om å spise lite.

- Jeg begynte å spise for lite og trene for mye, jeg drev hardkjør mot immunforsvaret mitt. Jeg brukte så mye tid på å tenke på mat og kroppen min at det var helt sykt, sa Thorne-Smith til det amerikanske bladet US Weekly.

Tøff måned

Komiserien om advokaten Ally McBeal og hennes kolleger har hatt et labert år i USA. Seertallene tok seg opp igjen etter at Robert Downey Jr. ble dratt inn for å spille Allys advokatkjæreste i ti episoder. Men Downeys uheldige omgang med narkotika har ført til at han pleide nær omgang med det ordentlige rettsvesenet, og i slutten av november ble han arrestert igjen for besittelse av kokain. Da hadde han akkurat sonet et år i fengsel for en tidligere narkodom.

Flockharts pressetalskvinne mener at arrestasjonen av Downey kan ha påvirket stjernens helse.

- Det har vært en tøff måned. Jeg tror det har vært mye stress og følelser på settet fordi alle er bekymret for Robert, sa Melissa Kates.

KOLLAPSET: «Ally McBeal»-stjernen Calista Flockhart måtte behandles på sykehus etter at hun besvimte under opptak onsdag.Foto: SCANPIX