STØTTER SOPHIE ELISE: Madcon, Elisabeth Carew og Linnéa Myhre er blant dem som har uttrykt støtte til Sophie Elise Isachsen i sosiale medier, etter at 22-åringens nye musikkvideo ble gjenstand for grov rasehets. Foto: Dagbladet / Privat / Dagbladet
STØTTER SOPHIE ELISE: Madcon, Elisabeth Carew og Linnéa Myhre er blant dem som har uttrykt støtte til Sophie Elise Isachsen i sosiale medier, etter at 22-åringens nye musikkvideo ble gjenstand for grov rasehets. Foto: Dagbladet / Privat / DagbladetVis mer

Sophie Elise - «All Your Friends»

Kollegene slår ring rundt Sophie Elise etter rasehets

Både bloggere og artister viser sin støtte til Sophie Elise etter hatstorm mot 22-åringens musikkvideo.

(Dagbladet): Sophie Elise Isachsens musikkvideo til låta «All Your Friends» har blitt gjenstand for omfattende rasehets etter at videoen ble sluppet søndag.

I kommentarfeltet til videoen på Youtube flommet det over av rasistiske kommentarer fordi Isachsen danser med en mørkhudet mann.

22-åringen opplyste i går kveld på sin egen blogg at kommentarfeltet under videoen er stengt på grunn av hetsen.

Instagram har Isachsen publisert et bilde av seg og Kingsford Siayor, som er hennes motspiller i videoen. Under bildet har bloggeren og artisten publisert en lengre tekst, der hun skriver om reaksjonene som har kommet de siste dagene.

«Det jeg skal skrive nå kommer til å bli tøft. Kjærligheten jeg har følt på det siste døgnet har vært enorm, men hatet nesten enda større. Utelukkende fordi jeg valgte å bruke en mann med en mørkere hudfarge enn meg i musikkvideoen.» lyder innledninga.

HETSES: Musikkvideoen til Sophie Elise nye låt «All Your Friends» får massiv rasehets i kommentarfeltet på Youtube. Video: Universal Music Norge Vis mer

Får støtte

Instagram-innlegget har fått støtte av både blogg- og artistkolleger av Isachsen, i tillegg til andre mediepersonligheter og kjente fjes.

Blant dem som har trykket «hjerte» finner vi Linnéa Myhre, Sigrid og Vår Staude, mens Madcon, Tone Damli, Elisabeth Carew, Julie Andem, Anne Brith Davidsen, Lene Orvik, Ary og Tinashe Williamson er blant dem som har lagt igjen støttende kommentarer under bildet.

Carew, som er artist og venninne av Isachsen, sier til Dagbladet at hun ble satt ut over kommentarene under «All Your Friends»-videoen.

- Det var skremmende. Det føltes som om det var veldig mange flere som har det synet enn det forhåpentligvis er, sier Carew om rasehetsen.

FIKK HAKESLEPP: Artist Elisabeth Carew synes rasehatet mot Sophie Elises musikkvideo er skremmende. Foto: Privat
FIKK HAKESLEPP: Artist Elisabeth Carew synes rasehatet mot Sophie Elises musikkvideo er skremmende. Foto: Privat Vis mer

- Ekkelt og rart

Hun forteller at både hun selv og venninner ble redde av kommentarene.

- Det er en ekkelt og rart at så mange har så vonde følelser mot deg fordi du er født med en annen hudfarge.

Carew er full av lovord om måten Isachsen har taklet hatkommentarene på.

- Jeg er veldig stolt av måten Sophie har håndtert dette, det har vært helt eksemplarisk, mener artistkollegaen.

Lei seg

Dagbladet har vært i kontakt med Marte Schei i Isachsens management Anti, som opplyser at Isachsen ikke har anledning til å kommentere saken.

22-åringen sa i går til Dagbladet at hun var lei seg over måten videoen hennes har blitt mottatt på:

- Jeg blir lei meg fordi noe jeg har skapt blir en arena for hat når det skulle være en arena for kjærlighet.

Bjørn Rogstad i Isachsens plateselskap Universal Music skrev i en tekstmelding til Dagbladet i går at de vurderte å anmelde personene bak hetsen.