Kollegene støtter Synnøve

Synnøve Svabø får støtte fra sine veterankolleger, når TV2 gir hennes seriøse innslag skylda for at seertallene stuper.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«TV2000»-produsentene Nordisk Film og TV2 går i dag i oppvaskmøte for å forsøke å skvære opp i Svabø-krangelen. Til Dagbladet i går sa TV2s Geir Mikalsen at Svabø må bli mindre alvorlig og legge mer vekt på underholdningen. Alt for å få seerne tilbake til «TV2000». Synnøve Svabø fikk en treårs kontrakt med TV2 etter at hun forlot NRK.

I statskanalen fungerte hun som seermagnet med sine freidige stuntinnslag.

Nå ønsker hun selv å prioritere samtale og debatt tyngre, men det vil ikke TV2 ha noe av.

Stein-Roger Bull i Nordisk Film kalte i går TV2s opptreden for illojal.

- Undervurderer

Petter Nome var mannen som først slapp til Synnøve som tv-klovn, i NRK-programmet «Rondo». Nå mener han hun bør få være mer seg selv på skjermen.

- TV2 er feige. Når ratingen raser, er det ut med et oppriktig forsøk på innhold og inn med duskene - for de vet at Synnøve med duskene selger, sier Petter Nome til Dagbladet.

Petter Nome tolker TV2s utspill som et ledd i en utvikling der lettbeint og lettlagd underholdning overtar på bekostning av meningsfylt innhold.

- Erfaringsmessig er norske seere modne for programmer som kombinerer lett og lystig innhold med stoff til ettertanke. Synnøve har kanskje ikke lyktes med dette ennå, men hvis TV2 har et seriøst forhold til programutvikling, gir de henne mer tid. De undervurderer seerne. Seriøse ting kan også selge, sier programlederveteranen.

- Trist

Nome får medhold hos kollega Otto Jespersen.

- Dette er både trist og stusselig. TV2 skal liksom gi folk det de vil ha, men det de egentlig gjør er å oppdra folk til middelmådighet. De har bare kjøpt suksessen Gjøgler-Synnøve og er ikke villige til å la henne utvikle seg. De burde iallfall gi henne sjansen, men tør ikke. Det er jævlig defensivt. De har ikke mot til å utvikle noe selv, sier Jespersen, før han legger til:

- Jo forresten, «Mot i brystet» er jo et TV2-produkt. Skikkelig mye substans der.

- Fortjener bedre

- Tant og fjas er viktig, men Synnøve er også noe mer. Hun fortjener å bli behandlet bedre enn dette, sier Gerhard Helskog om sin egen kanals behandling av Synnøve Svabø.

- Jeg syns det er synd at denne diskusjonen ble trukket ut i offentligheten. Kanskje trenger hun mer tid til å kjøre seg inn, sier Helskog.

Til forskjell fra sine kolleger i NRK er han ikke bekymret for en skjev utvikling i balansen mellom brød og sirkus på norsk fjernsyn.

- «Rikets tilstand», «Holmgang» og «Sentrum» er blant de mest sette programmene på TV2. Derfor er jeg ikke bekymret for utviklingen. De eneste som roper opp om stadig forflating er nedsnødde medievitere og NRK-folk, sier Helskog og kommer med et lite spark til Jespersen og Nome:

- At akkurat de to etterlyser mer seriøsitet, er morsomt.

Synnøve Svabø ønsket ikke å kommentere saken overfor Dagbladet i går kveld.

FÅR STØTTE: Synnøve Svabø stemples som kjedelig med sine seriøse innslag i TV 2000.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer