Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Kollen er Norges største festival

Nykommerfestivalen har ifølge bookingsjef solgt nok billetter til å kunne kalle seg Norges største.

TAR KOLLENBRØLET: Rihanna er et av trekkplastrene i Holmenkollen i sommer. Ifølge Norsk Rockforbund er det flere måter å regne hvem som er Norges største festival på. De mest vanlige er dagsbesøk, samlet besøk og omsetning. Kollen er nå Norges største på dagsbesøk. Foto: NTBScanpix
TAR KOLLENBRØLET: Rihanna er et av trekkplastrene i Holmenkollen i sommer. Ifølge Norsk Rockforbund er det flere måter å regne hvem som er Norges største festival på. De mest vanlige er dagsbesøk, samlet besøk og omsetning. Kollen er nå Norges største på dagsbesøk. Foto: NTBScanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I slutten av juni kan man høre kollenbrølet igjen, når det populære skianlegget gjøres om til Holmenkollen Sommerfestival.

Og ifølge bookingansvarlig Pål Jakobsen i den nyoppstarta musikkfestivalen har de allerede i sitt første år solgt nok billetter til å kunne kalle seg Norges største.

- Uten å kunne kommentere eksakt antall solgte billetter, er vi per i dag Norges største musikkfestival målt i besøkende per dag, forteller Jakobsen til Dagbladet.

Bred profil Øyafestivalen opplyser at de selger i overkant av 11 000 billetter til hver av festivalens fire dager.

Hovefestivalen ønsker ikke å kommentere antall solgte billetter, men ifølge Dagbladets opplysninger har festivalen hatt rundt 15 000 betalende på de best besøkte dagene.

På Holmenkollen Sommerfestivals festivalplakat kan man i år finne så forskjellige navn som Rihanna, Kiss, Noel Gallagher's Flying Birds, The-Dream, Alison Kraus & The Union Station og Billy Idol.

Ifølge Pål Jakobsen har Kollen-festivalen en langt mer kommersiell profil enn Øya, og en mer urban og komfortabel profil enn Hove.

- Her skal både unge og gamle finne noe de liker. Vi ønsker spenn i musikkprofilen og har derfor to headlinere i Rihanna og Kiss som ikke treffer det samme publikummet. Det er imidlertid ikke viktigst for oss å være størst, men å lage en festival som folk har lyst å komme tilbake til.

Med en total kapasitet på 25 000 mennesker er Jakobsen klar på at de skal kunne huse de største stjernene.

Store navn Som den ene halvdelen i selskapet Air Productions har han tidligere vært med å starte Døgnvillfestivalen i Tromsø og Rått og Råde i Stavanger. I tillegg arrangerte de på midten av 2000-tallet Nordic Music Awards i Oslo og København, hvor Jakobsen hentet artister som Robbie Williams, Shakira, Kylie Minouge, Tina Turner og Coldplay.

- Vi er avhengige av å ha store navn på plakaten. Tidligere år har band som Foo Fighters og Coldplay spilt på festivaler i Europa, men droppet Norge fordi det ikke har vært festivaler som har vært store nok for dem. Det er det slutt på nå.

Pressesjef Gaute Drevdal i Hovefestivalen ønsker den nyoppstarta festivalen velkommen.

- Om de selger mange billetter er jo det veldig hyggelig. Jeg tror Kollen kommer til å ha et godt grep om Kiss- og Rihanna-fansen, men jeg tror kanskje ikke det er så mange som endrer festivalplanene sine på grunn av de to konsertene. Vi selger i hvert fall like godt som i fjor, som var vårt beste år så langt.

KISS I KOLLEN: Tegneserierockerne gjør få jobber i Europa i sommer. Kollen er en av dem. Foto: NTB Scanpix
KISS I KOLLEN: Tegneserierockerne gjør få jobber i Europa i sommer. Kollen er en av dem. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!