TAR KOLLENBRØLET: Rihanna er et av trekkplastrene i Holmenkollen i sommer. Ifølge Norsk Rockforbund er det flere måter å regne hvem som er Norges største festival på. De mest vanlige er dagsbesøk, samlet besøk og omsetning. Kollen er nå Norges største på dagsbesøk. Foto: NTBScanpix
TAR KOLLENBRØLET: Rihanna er et av trekkplastrene i Holmenkollen i sommer. Ifølge Norsk Rockforbund er det flere måter å regne hvem som er Norges største festival på. De mest vanlige er dagsbesøk, samlet besøk og omsetning. Kollen er nå Norges største på dagsbesøk. Foto: NTBScanpixVis mer

- Kollen er Norges største festival

Nykommerfestivalen har ifølge bookingsjef solgt nok billetter til å kunne kalle seg Norges største.

(Dagbladet): I slutten av juni kan man høre kollenbrølet igjen, når det populære skianlegget gjøres om til Holmenkollen Sommerfestival.

Og ifølge bookingansvarlig Pål Jakobsen i den nyoppstarta musikkfestivalen har de allerede i sitt første år solgt nok billetter til å kunne kalle seg Norges største.

- Uten å kunne kommentere eksakt antall solgte billetter, er vi per i dag Norges største musikkfestival målt i besøkende per dag, forteller Jakobsen til Dagbladet.

Bred profil Øyafestivalen opplyser at de selger i overkant av 11 000 billetter til hver av festivalens fire dager.

Hovefestivalen ønsker ikke å kommentere antall solgte billetter, men ifølge Dagbladets opplysninger har festivalen hatt rundt 15 000 betalende på de best besøkte dagene.

På Holmenkollen Sommerfestivals festivalplakat kan man i år finne så forskjellige navn som Rihanna, Kiss, Noel Gallagher's Flying Birds, The-Dream, Alison Kraus & The Union Station og Billy Idol.

Ifølge Pål Jakobsen har Kollen-festivalen en langt mer kommersiell profil enn Øya, og en mer urban og komfortabel profil enn Hove.

- Her skal både unge og gamle finne noe de liker. Vi ønsker spenn i musikkprofilen og har derfor to headlinere i Rihanna og Kiss som ikke treffer det samme publikummet. Det er imidlertid ikke viktigst for oss å være størst, men å lage en festival som folk har lyst å komme tilbake til.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med en total kapasitet på 25 000 mennesker er Jakobsen klar på at de skal kunne huse de største stjernene.

Store navn Som den ene halvdelen i selskapet Air Productions har han tidligere vært med å starte Døgnvillfestivalen i Tromsø og Rått og Råde i Stavanger. I tillegg arrangerte de på midten av 2000-tallet Nordic Music Awards i Oslo og København, hvor Jakobsen hentet artister som Robbie Williams, Shakira, Kylie Minouge, Tina Turner og Coldplay.

- Vi er avhengige av å ha store navn på plakaten. Tidligere år har band som Foo Fighters og Coldplay spilt på festivaler i Europa, men droppet Norge fordi det ikke har vært festivaler som har vært store nok for dem. Det er det slutt på nå.

Pressesjef Gaute Drevdal i Hovefestivalen ønsker den nyoppstarta festivalen velkommen.

- Om de selger mange billetter er jo det veldig hyggelig. Jeg tror Kollen kommer til å ha et godt grep om Kiss- og Rihanna-fansen, men jeg tror kanskje ikke det er så mange som endrer festivalplanene sine på grunn av de to konsertene. Vi selger i hvert fall like godt som i fjor, som var vårt beste år så langt.

KISS I KOLLEN: Tegneserierockerne gjør få jobber i Europa i sommer. Kollen er en av dem. Foto: NTB Scanpix
KISS I KOLLEN: Tegneserierockerne gjør få jobber i Europa i sommer. Kollen er en av dem. Foto: NTB Scanpix Vis mer