Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kollen-festivalen klarer ikke å betale regningene

Skylder på dårlig vær og konkurrenter under Rihanna-konserten i Oslo.

INGEN SUKSESS: Rihanna leverte et sprudlende show i Holmenkollen, men foran for få publikummere. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
INGEN SUKSESS: Rihanna leverte et sprudlende show i Holmenkollen, men foran for få publikummere. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet Vis mer

Arrangørene av den nystartede festivalen i Holmenkollen kan ikke betale regningene sine, og har sendt sine kreditorer varsel om betalingsstopp. Etter at et nøyaktig regnskap er utarbeidet skal kreditorene tilbys en akkordløsning. Festivalen skylder både vaktselskap og tekniske leverandører flere millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv i dag.

Det var siste helga i juni hoppbakken hadde besøk av storstjerner som Rihanna, Kiss, Billy Idol og Noel Gallaghers High Flying Birds, men været la en demper på stemninga og ble best oppsummert av den gamle Oasis-vokalisten: Vått, kaldt og elendig.

Dermed sviktet både ølsalget og publikummet som ikke hadde kjøpt billett på forhånd.

Hadde 18 000 besøkende At VG liste-showet på Rådhusplassen og Hovefestivalen i Arendal ble flyttet til samme uke hjalp trolig heller ikke.

- Vi hadde en målsetning om å selge 20 000 billetter om dagen, men kom dessverre ikke opp i disse tallene, med cirka 18 000 besøkende på fredag og cirka 16 000 beøkende på lørdag, opplyser markedssjef Pål Jakobsen i arrangørselskapet Air Oslo til Dagbladet.

Det er samme folka som står bak Døgnvill-festivalen i Tromsø og Rått og Råde-festivalen i Stavanger, men da disse er organisert i egne selskaper skal ikke betalingsproblemene i Oslo føre til problemer for avviklingen av disse festivalene.

Nådde ikke prognosen - Vi har arrangert festivaler i mange år, og salgsmønsteret er relativt likt, med mindre man opplever noe ekstraordinært. Med ekstremt dårlig værvarsel, og elendig vær under festivalen, ble salgsprognosen siste uken ikke nådd. Været medførte igjen dårligere omsetning av mat og drikke i arenaen, sier Jakobsen.

- Hva er utsiktene for Kollen-festivaler i årene som kommer?

- Nå arbeider vi på spreng for å få en nøyaktig oversikt, og for å finne en best mulig løsning for våre leverandører. Det er vårt eneste fokus nå.

TJUKK TÅKE: Under The Dream på Kollen musikkfestival var det nesten ukke mulig å se artistene gjennom tåka. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
TJUKK TÅKE: Under The Dream på Kollen musikkfestival var det nesten ukke mulig å se artistene gjennom tåka. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media