Kollen-konsert i en tynn tråd

Solveig Kringlebotn (38) ankom Holmenkollen som en ekte diva, men hennes opptreden på sommerkonserten hang lenge i en tynn tråd. Lørdag fikk hun halskatarr og mistet stemmen.

- Jeg torde ikke si noe til arrangørene, innrømmet hun etter gårsdagens opptreden.

Stjernesopranen gjorde sitt livs entré, stående ned unnarennet i Holmenkollen på en spesiallaget jernbanevogn til applaus fra 8000 tilskuere.

- Det er nok det mest stuntaktige jeg har gjort. Da jeg takket ja til å delta på sommerkonserten, trodde jeg bare jeg skulle trilles ned de siste meterne. Den første dagen med prøver fikk jeg litt hetta, ler Kringlebotn.

Nær avlysning

De mange prøvene forut for konserten kunne fort ført til avlysning av arrangementet, som har et budsjett på fire millioner kroner.

- Du vet det er temmelig fuktig ved tjernet og det har vært nokså mye trekk under prøvene, så jeg pådro meg en halskatarr.

I går hadde jeg ikke stemme i det hele tatt. Men jeg sa det ikke til noen, og i hvert fall ikke arrangørene. Jeg torde ikke, forteller Kringlebotn.

Også i går ble det tilløp til panikk, da sangerinnen måtte bytte ut defekte øremikrofoner bare sekunder før den spektakulære entreen ned unnarennet.

Kollenbrøl

- Det var i siste liten vi fikk byttet. Men når alt var i orden, var det morsomt. Når det gjelder min egen innsats, så burde jeg normalt sett gjort det mye bedre.

På gårsdagens sommerkonsert, den 18. i rekken, deltok som vanlig Oslo Filharmoniske Orkester med den østerrikske gjestedirigenten Manfred Honeck. I vekslende vær fikk et fornøyd publikum høre verker av blant andre Wagner, Verdi og Puccini.

Gjestesolist Solveig Kringlebotn, i stadig nye antrekk, fikk for første gang oppleve Kollen-brølet.

- Veldig gøy. Jeg har aldri opptrådt for så mange nordmenn før, sa 38-åringen. Hun skal ha mange konserter i Norge utover sommeren.

<B>PANIKK:</B> Danseren fra Bårdar Danseakademi mistet buksa til latter fra 8000 tilskuere - og reddet situasjonen med å stupe i Besserudtjernet.
<B>NERVØS:</B> En lettere nervøs Solveig Kringlebotn på plass i sin spesiallagde vogn, som er sikret med en stålvaier. Til applaus fra publikum blir hun trillet ned unnarennet på to togskinner.
<B>PIONER I KOLLEN:</B> Solveig Kringlebotn nærmer seg scenen i englekostyme med god hjelp fra sin påkleder Finn Bjerke. Hun debuterte som solist på Sommerkonserten i Holmenkollen i går.