Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kollen-tåke ga konkurs

Selskapet bak sommerens Rihanna-festival går til skifteretten.

LAGDE SHOW: Rihanna på Kollenfest i sommer. Nå er arrangørene konkurs. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
LAGDE SHOW: Rihanna på Kollenfest i sommer. Nå er arrangørene konkurs. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet Vis mer

De satset friskt, folka bak både Rått og Råde-festivalen i Stavanger og Døgnvill-festivalen i Tromsø, da de startet opp Norges største festival i Holmenkollen, booket internasjonale stornavn som Rihanna og Kiss og satset på å selge 20 000 billetter hver dag.

Men flaks hadde de ikke akkurat. Topp 20-showet på Rådhusplassen og Hovefestivalen ble lagt til den samme helga i juni. Og i Kollen lå tåka så tjukk at det var vanskelig å se artistene på scenen.

Nå er selskapet bak Kollenfest, AIR Oslo, konkurs.

Hadde ikke livets rett - Vi er veldig lei oss for at vi ikke har klart å finne en løsning som gjør det mulig å få selskapet til å overleve. Vi klarte dessverre ikke å tiltrekke oss et stort nok publikum til å komme oss gjennom det vanskelige etableringsåret, skriver Pål Jakobsen i AIR Oslo i en pressemelding som akkurat tikket inn.

Han tar også selvkritikk for at festivalkonseptet ikke holdt mål.

- Noe av dette skyldes selvfølgelig dårlig vær og sterk konkurranse på festivalens datoer, men vi må også være ydmyke nok til å si at vi da heller ikke har klart å skape et konsept som har livets rett, sier Pål Jakobsen.

Kunne ikke betale regninger I august var selskapet ute av stand til å betale regningene sine, og varslet kreditorene om betalingsstopp. Da ble det stadig jobbet emd å få en oversikt over økonomien, og forhandle fram en løsning med de som hadde penger til gode.

- Med ekstremt dårlig værvarsel, og elendig vær under festivalen, ble salgsprognosen siste uken ikke nådd. Været medførte igjen dårligere omsetning av mat og drikke i arenaen, sa Jakobsen da.

Siden Rått og Råde-festivalen i Stavanger og Døgnvill-festivalen i Tromsø er organisert i separate selskaper, får ikke konkursen i AIR Oslo nødvendigvis konsekvenser for disse festivalene.

FARVELKYSS: Evigunge Paul Stanley og Kiss leverte et kjempeshow i Holmenkollen. Men festivalen kan du kysse farvel. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
FARVELKYSS: Evigunge Paul Stanley og Kiss leverte et kjempeshow i Holmenkollen. Men festivalen kan du kysse farvel. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media