Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Ingvar Ambjørnsen

Kolssyke Ingvar Ambjørnsen: - Jeg regner med å få en kjip død

Å røyke en pakke rullings daglig i 30 år har satt sine spor hos forfatter Ingvar Ambjørnsen (60). Nå klarer han ikke å gå de daglige rusleturene i parken lenger på grunn av sykdommen.

Tilbake: Ambjørnsen er ikke optimistisk når det gjelder framtida. - Vi er tilbake der vi var da jeg var ung. Vi var redde for den kalde krigen, redde for atomkrig, sier han. Foto: Hans Arne Vedlog
Tilbake: Ambjørnsen er ikke optimistisk når det gjelder framtida. - Vi er tilbake der vi var da jeg var ung. Vi var redde for den kalde krigen, redde for atomkrig, sier han. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

Ingvar Ambjørnsen er presis. På slaget. Slik blir det når man har bodd i Tyskland siden 1984.

Nå sitter forfatteren i sin nye leilighet i Tønsberg med utsikt over vannet. Men snart reiser han tilbake til en anonym tilværelse i Hamburg.

- Når jeg går av ferja i Kiel, er det ingen som kjenner meg. Jeg er totalt anonym, i motsetning til i Norge, sier han til Dagbladet.

Ambjørnsen er en av Norges mest kjente forfattere, med folkekjære karakterer som Elling, Pelle og Proffen i beltet. Han mener at livet har vært en fantastisk reise så langt.

Jobbmessig, i alle fall. For helsa han har slitt med blir stadig dårligere. Ambjørnsen har kols etter å ha røyka ei pakke rullings hver dag i tretti år, og tar daglig medisiner.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

PLUSS TIL 1. AUGUST

HELGEKUPP

1 kr

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP PLUSS TIL 1. AUGUST

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

PLUSS TIL 1. AUGUST 1 kr Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?