Kom bare ut og lek

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PÅ ÅTTITALLET SYNTES jeg fotball var det morsomste i hele verden. Jeg sparket ball i friminuttene på skolen. Jeg sparket ball på løkka 400 meter fra barndomshjemmet. Jeg gjorde mitt beste for at Spjelkavik ILs smågutter skulle vinne over Hødd. Om kvelden leste jeg VM-bøkene til Jon Michelet og Dag Solstad, bladet Fotball og tegneseriebladet Boing!

Jeg var ikke god i fotball.

Jeg var glad i fotball.

MEN SÅ, høsten 1990, dukket menn i frakk opp på treningene våre. De sa at de kom fra Sunnmøre Fotballkrets, men det så ut som om de kom fra KGB. Mennene i frakk speidet etter talenter. De skulle plukke ut de beste av de beste, sette sammen et kretslag, arrangere kretslagssamlinger, kretslagskamper og hvem vet - kanskje noen er så gode at de blir plukket ut til landslagssamlinger og landslagskamper?

ALT ENDRET SEG. Sakte, men sikkert forsvant leiken fra fotballtreningene våre. Nå skulle vi satse. Tren hver dag! Ikke kom for seint til treninga - da kan du gå hjem! Øv mer på langpasninger, Eidslott, langpasningene dine går jo alle veier! Og se her: Nå skal vi snakke om strategi på whiteboardtavla, hold linja, lur motspilleren inn i offsidefella, tren mer!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer