- Kom da, han slår så høyt!

MOLDE (Dagbladet): Lille Marte førte an i gateparaden i jazzbyen i går, men hun visste ikke hvem som slo så urytmisk og høyt på stortromma bak seg. Det var sjefen sjøl, Kjell Magne Bondevik.

- Vet ikke hva han heter, jeg, men han ville vite mitt navn. Også tok han meg på hodet, sier Marte.

- Har du sett ham før?

- Neei.

- Han er sjefen i dette landet.

- Hmmm.

Swingte i gang

Marte Kjellsen Skaldehaug fra Bærum er bare fire og et halvt år, men hun er allerede på sin femte jazzfestival i Molde. Det første året var hun i magen til mamma Liv Grete Kjellsen.

I går smådanset hun sammen med paradedronningen Lisbeth Garte først i «street-paraden» akkompagnert av jazzlogen gjennom Molde.

Lisbeth hadde for anledningen spesialsydd en egen jazzparaply til Marte, som var til god hjelp da de to ålte seg gjennom den delvis oppgravde og overfylte Storgata.

Traff ikke takten

Like bak lå Bondevik tidvis overivrig på stortromme - visstnok et instrument statsministeren har stor sans for, foruten saksofon. Han hadde imidlertid ikke før i går hatt tromme på brystkassa, noe som også hørtes. Vi mener at Bondevik ikke traff takten én eneste gang. Statsministeren kan med fordel holde seg til å slå på stortromma i regjeringen. Skjønt, det er ikke Bondevik helt enig i.

- Jeg er langt i fra noen ekspert, men jeg følte jeg hadde grepet, jeg. Selv om jeg kanskje heller skal prøve meg på saksofon. Lederen for de svenske kristeligdemokratene spiller sax.

I finfint vær åpnet han den 39. internasjonale jazzfestivalen i sin hjemby. Molde venter at totalt 80 000 mennesker er innom byen i løpet av uka. Og holder været seg like bra, ligger det an til en veldig hyggelig og mangslungen uke i jazzbyen.

KOM TIL MEG: -Flink jente, sa storetrommis Kjell Magne Bondevik til paradeprinsessen Marte.