Kom deg ut på byen

FREDAG gir deg rådene for helga.

 • Hva skjer i Oslo
 • Hva skjer i Bergen
 • Hva skjer i Trondheim
 • Hva skjer i Tromsø
 • Hva skjer i Stavanger
 • Hva skjer i hele landet
 • Sulten?
 • Slappe av hjemme?

  Oslo


  Christina Aguilera

  Christina Aguilera har solgt flere enn 10 millioner album verden over. Hun har fått en Grammy for beste nykommer(1999) med debutalbumet \'Geenie In A Bottle\', turnert verden over og har på kort tid blitt en verdensartist.

  Tøyen

  Den elektroniske duoen Tøyen fikk, i likhet med Equicez, et ublidt møte med lovens lange arm under sommerens Quartfestival. Resultatet ble et forenklet forelegg på tusen kroner, sånn går det når man har for få flytevester i båten.

  Mandag kommer Tollef Berger og Torstein Dyrnes med sin nye plate «Did You Bring Me On National Television To Tell Me This Too?», oppfølgeren til «Did You Bring Me On National Television To Tell Me This». Deres naive og skrudde Playstation-elekronika sjarmerer nok like mye nå som sist. Og ja, alt er selvfølgelig laget på Playstation.

  Albumet til Tøyen slippes på mandag

  Ølfestivalen

  Glad i øl? Da kan du ta en tur på Chateau Neuf i Oslo i morgen. Det Norske Studentersamfund og Oslostudentenes Hjemmebryggerlaug arrangerer sin årlige Ølfestival, og som tidligere tilbyr de også i år et omfattende program med ølsmakekurs, konkurranse og foredrag om øl.

  Over 100 typer øl blir servert, og musikken står det irsk-inspirerte bandet Common Ground og det akustiske bandet Stella Come Lately for.

  Karen Jo Fields

  Karen Jo Fields er Christer Falcks musikalske hjertebarn. Hun er i disse dager klar med andre albumet «Chase The Blue». Det første «Embrace Me» solgte rundt 4 500 eksemplarer.

  «Men den er mer varm enn den er dyster, og samtidig en av disse platene som griper deg mer og mer for hver gjennomlytting», mente Dagbladet om den og kastet terning fem for Karan Jo Fields lavmælte men vakre musikk.

  Ellers:

  Vikingmetal-gutta Windir

  Dj-trioen Sugar. Firin\' Squad

  Stavangerensemblet

 • Hva skjer i Oslo

  Bergen


  Moder Jords Massiva

  Dub-kollektivet fra Sverige: Se for deg atten mennesker på en scene. De synger på svensk, engelsk og spansk, de spiller på trompeter, saxofoner og slagverk. En mann leser dikt, en danser og en tredje rapper. Musikken er en sprø blanding av dub, reggae, hip-hop og elektroniske beats.

  Gudfaren

  Er dette verdens beste film? Francis Ford Coppolas filmer om mafia-familien Corleone er en klassiker innen sjangeren. Skuespillerne er en gjenge superstjerner som holder topp-nivå gjennom hele filmen. Regien er nesten perfekt, og fotojobben en drøm og musikken superb. Spring å se.

  Pat Metheny m/Trondheim Jazzensemble

  Norgesvennen og supergitarist Pat Metheny gjester Bergen sammen med kolleger fra Trondheim. Metheny skrøt nylig av det norske jazzmiljøet, og mente det holdt meget høyt og nyskapende nivå. Metheny har tidligere samarbeidet med Steve Reich, Herbie Hancock, Ornette Coleman, Jaco Pastorius, Jim Hall og David Bowie.

  Multipass

  Bergensbandet er tilbake i hjembyen etter norgesturneen og plateslipp.

 • Hva skjer i Bergen

  Trondheim


  Da D.O.N.S

  Trioen føyk inn på listene med singelen «She don\'t know my game» rapgruppa DA D.O.N.S. er fra Oslo/Brasil. De spiller en slags worldmusic-rap, der språk og stilarter blandes sammen.

  Windir

  Fjerdealbumet «Likferd» har høstet gode anmeldelser for sin folkemetal. Tenk deg et metalband plassert i brudeferden til Tidemann og Gude, og se fram til en episk kveld med gutta fra Sogndal.

  Avslutning Trondheim Kammermusikk festival

  Alle deltagerne stiller opp med et smil i fiolinkassa, skal vi tro arrangøren. Programmet er hemmelig, men ta turen til et møte med en type musikk du kanskje ikke kjenner fra før.

 • Hva skjer i Trondheim

  Stavanger


  Numusic

  NORGES STØRSTE elektronikahappening Numusic går av stabelen i Stavanger i helga. Festivalen er nå inne i sitt fjerde år, og består av over 30 live-acts og 20 DJs. Numusic har i år fått sitt eget festivalområde bestående av tre scener.

  - Dette er en festival uten headlinere. Det er et kjempelangt DJ-sett, sier Halvor Larsen, en av arrangørene.

  DE FIRE SISTE ÅRA har Numusic hatt besøk av de fleste store navnene innenfor norsk elektronika. Artister som Röyksopp og Biosphere spilte her før de steg opp av undergrunnen.

  - Vi finner talenter som dukker opp på neste års festivaler. Vi setter fokus på kvalitet, sier Larsen.

  I tillegg til de norske musikerne har festivalen vært godt besøkt av kjente utenlandske artister, og i år er det den legendariske engelske etiketten Warp som stiller med blant andre amerikanske Richard Device og hans «multi-laptop-set». Noen av de andre artistene og plateselskapene som besøker Stavanger i helga er Mental Overdrive, Sir Duperman, Warp Records Showcase, Chris Clarke, Exclusive Tellé Records Showcase, Datarock, Kaptain Kaliber, DJ Bjørn Torske, DJ Annie, DJ Mikal Tellé, Houaratron, DJ Urb, At Home Project, Beatservice Records Showcase, Smalltown Supersound Showcase, Mind Over Midi, Howard Maple, Elektrofant, Floora&Fauna Showcase, Moder Jords Massiva, DJ Asel, Koept og Shadeshape.

  - VI HAR ET BEHOV FOR å dokumentere og promotere den elektroniske musikkscenen. Her er alt fra samtidsmusikk til klubbmusikk, lover arrangøren.

  - Noe du anbefaler spesielt?

  - I kveld gleder jeg meg til Mental Overdrive, for de har jeg aldri sett før. Og i morgen skal jeg få med meg DJ Annie og finske Timo Kaukolampi.

 • Hva skjer i Stavanger

  Tromsø


  Fucking North Pole Festival

  Driv tar på seg oppgaven å rocke opp tromsøværingene denne helga. Det er punk, ska, emo, hardcore og så videre som gjelder, og det er undergrunnen som stiller.

  Programmet er:

  Fredag 26. September

  The Peacocks (Sveits), Blisterhead (Sverige) og Lame Ducks (Oslo)

  Lørdag 27. September

  King Prawn (England), StuntFace (Wales) og Consumed (England)

  Citizen Kane

  Gang på gang er Orson Welles klassiker kåret til «Verdens beste film». Og hvorfor ikke? Welles fiktive historie om

  mediemogulen Charles Foster Kane basert på William Randolph Hearst, er en utrolig film der alle mediets virkemidler står som påler. Liker du ikke punk, ta turen på filmklubb.

 • Hva skjer i Tromsø
 • Hva skjer i Oslo
 • Hva skjer i Bergen
 • Hva skjer i Trondheim
 • Hva skjer i Tromsø
 • Hva skjer i Stavanger
 • Hva skjer i hele landet
 • Sulten?
 • Slappe av hjemme?
CHRISTINA AGUILERA</B>
<B>BJØRN TORSKE</B>
<B>FRODDI I STAVANGERENSEMBLET</B>
<B>PAT METHENY</B>