TYSK KJÆRLIGHET:  Myhre ble raskt ei stor stjerne i Tyskland. Hun kjent med den tyske regissøren Michael Pfleghar, som hun seinere giftet seg med. Her er de to i Holmenkollen i 1983.
Foto: NTB arkiv Bjørn Sigurdsøn / Scanpix
TYSK KJÆRLIGHET: Myhre ble raskt ei stor stjerne i Tyskland. Hun kjent med den tyske regissøren Michael Pfleghar, som hun seinere giftet seg med. Her er de to i Holmenkollen i 1983. Foto: NTB arkiv Bjørn Sigurdsøn / ScanpixVis mer

Kom for seint i eks-mannens begravelse

Wenche Myhre måtte ha profesjonell hjelp.

(Dagbladet): Wenche Myhre (65) er aktuell med biografien «66», som slippes i morgen.

Hun har vært gift tre ganger, og den andre hun sa ja til, var den tyske filmregissøren Michael Pfleghar. Sammen fikk de ett barn.

Pfleghar begikk selvmord da han var 58 år gammel, noe tysk presse behørig omtalte. Politiet fant ham død i sin leilighet i Düsseldorf. På den tida hadde paret gått fra hverandre.

- Jeg trodde at hvis jeg tok han med meg til Norge, vise hvor fint vi kunne ha det ved å føre et familieliv, kunne det gå bra. Men han hadde det i seg, og det kunne ikke stoppes, sier Myhre i kveldens «Skavlan».

Forsinket i begravelsen I den nye biografien «66», kommer det fram at da Myhre skulle i eks-mannens begravelse i Waldfriedhof i Stuttgart, kom hun for seint.

Hun måtte mellomlande i Amsterdam, men flyet derfra til Stuttgart var forsinket. Det førte til at hun ikke rakk begravelsen.

«Dypt urettferdig fikk jeg skylden for mitt forsinkede frammøte. I Tyskland fikk jeg en bølge av løgner mot meg. Det ble påstått at jeg kom for sent med vilje, at jeg hadde nektet Michel å se sønnen sin, at han sto på døren på Nesøya og jeg bare kastet ham ut. Jeg fikk slagside i Tyskland den gangen», skriver Myhre i den nye boka.

Michel er Myhres kallenavn på Pfleghar.

- Profesjonell hjelp Tidligere har Myhre fortalt at han etterlot seg avskjedsbrev før det tragiske dødsfallet, og dette var ei svært vanskelig tid.

De to har sønnen Michael Bram sammen, som hun kaller Junior. Han var en liten gutt da det skjedde.

Utenfor kirka ble Myhre møtt av flere titalls pressefotografer. Etter seremonien la hun ned ei rose, og mens hun tenkte på sønnen og sin eks-mann, klarte hun ikke mer, og løp tvers over kirkegården.

«Vi gikk inn i en tung tid hele familien, og verst var det for Junior. Jeg søkte profesjonell hjelp og fikk mange gode råd, lærte å håndtere barna i denne situasjonen. Hjemme fant vi på hyggelige ting», skriver Myhre i biografien «66».