Kom hjem, mamma!

Barnas egen agent 007, ustanselig alene hjemme under uheldige omstendigheter, er løs igjen. Denne gang med vannkopper. Han har sjarm, men lider under et voldsomt press.

Presset er påført ham av to foregående «Alene hjemme»-suksesser, og av Macauley Culkin - barnestjernen med idiotforeldrene og for mange år på baken til å spille i nummer tre.

Mafia

Entré Alex D. Linz som Alex Pruitt, den kortvokste, kløktige helt i en ny Chicago-familie. Alene må han bekjempe en mafia på jakt etter et datakort fullagret med militære hemmeligheter. Kortet befinner seg ulykkeligvis i en av guttens fjernstyrte biler.

Mangler sjarm

Sitronen må nå være tynt til siste dråpe. «Alene hjemme 3» mangler helt den spontane sjarmen spesielt nummer én hadde. Det er ikke lille Linz\' feil. Han er søt nok.

Med sine allierte den talende papegøyen og en hvit mus, et arsenal leketøy og alt et hus kan oppvise av utstyr, raser han gjennom alle triks i sin kamp - samtlige oppkok fra de to første filmene. Alex har ikke særlig til motspillere, heller. Der vi før fikk ærlige kjeltringer i form av for eksempel Joe Pesci, får vi nå noen elendige mafiosoer, og det er ingen god idé å la dem være forbrytere på internasjonalt toppnivå.

Anstrengt

Som alt annet her bærer det bare preg av et uhyre anstrengt og anstrengende manusarbeid til den hollywoodske lyd av klingende mynt, og Alex får svi i en ditto dialog. Det stakkars barnets foreldre er hjelpeløse skuespillere. Men nå får de holde seg hjemme.