-  Kom igjen, stem!

Ravi og DJ Løv gjør det. Natassia Malthe gjør det. Maria Mena og Øystein Greni gjør det. De oppfordrer deg til å stemme ved valget.

I tillegg til de ovennevnte er også Lise Myhre, Klovner i Kamp, og Madcon med på kjendislaget som fronter kampanjen «Stem!». En kampanje som fokuserer på unge mennesker og deres bruk av stemmeretten.

For mye penger

-  Dette er vårt bidrag til patronen som skal inn i haglgeværet som skal skyte i stykker apatien i samfunnet, sier Dj Løv.

Sammen med orddribleren Ravi ble Dj Løv mandag fotografert av Dagbladets fotograf Espen Røst. Bildet skal brukes i kampanjen som vil figurere i Dagbladet som en fotoannonse fra og med i dag til og med 12. september.

-  Hvis man ikke ser koblingen mellom sin egen stemme og samfunnet, så må man lete etter den linken. Tenker du at: hvorfor skal jeg stemme, jeg som har det så fint? Da burde du prøve å leve deg inn i andres situasjon. Følgene av valget i Norge kan ha noe å si for andre, og ikke bare her til lands, sier Ravi.

-  Hvorfor tror dere det er så få unge som stemmer?

-  Det er for mye penger i omløp i dag, og folk har det rett og slett for godt. Men de samme folka må skjønne at ting ikke alltid kommer til å være like bra som de er nå. Stem, oppfordrer gutta.

-  Jeg stiller opp på dette rett og slett fordi jeg syns at det er veldig viktig at folk stemmer, sier vokalist Øystein Greni i bandet Big Bang.

-  Hvorfor er det viktig?

-  Det er en gammel god klisjé, men det er jo så enkelt at hvis man ikke stemmer, så gir man stemmen sin til det partiet man liker minst. Og siden Dagbladet har blitt såpass tabloid som det har blitt, regner jeg med at det finnes lesere av avisa som ikke stemmer. Derfor er denne kampanjen viktig, forklarer han.

Vil ha med ungdom

Dagbladet selv regisserer det hele ut ifra ren idealisme.

-  Det er en helt naturlig oppgave for Dagbladet å bidra til at ungdom gjør seg opp en mening og deltar ved valget. Frie valg med brei deltakelse og en uavhengig presse er grunnmuren i vårt samfunn, forklarer sjefredaktør Thor Gjermund Eriksen.

I AKSJON: - Bruk stemmen! Ravi og Dj Løv poserer her for Dagbladets fotograf Espen Røst. Sammen oppfordrer de norske ungdommer til å bruke stemmen under valget.
GIR STEMMEN: Lise Myhre.
GIR STEMMEN: Maria Mena.
GIR STEMMEN: Øystein Greni.