Kom ikke til åpningen av eget museum

Agnetha Fältskog prioriterte ikke sine tidligere Abba-kolleger.

DEN GANG DA: Den svenske popgruppa Abba opplevde enrom suksess på 70- og 80-tallet. Her er de sammen i 1974, da de vant Eurovision. Fra venstre Benny Andersson, Anni-Frid Lyngstad, Agneta Fältskog og Björn Ulvaeus. Foto: Chili Lindeborg Original
DEN GANG DA: Den svenske popgruppa Abba opplevde enrom suksess på 70- og 80-tallet. Her er de sammen i 1974, da de vant Eurovision. Fra venstre Benny Andersson, Anni-Frid Lyngstad, Agneta Fältskog og Björn Ulvaeus. Foto: Chili Lindeborg OriginalVis mer

(Dagbladet): I går kveld ble det nye Abba-museet åpnet i Stockholm. Det ligger ved Djurgården i den svenske hovedstaden, og skal gi et innblikk i de fire legendenes historie.

700 personer var samlet under åpningen, men en av hovedpersonene glimret med sitt fravær. 

Björn Ulvaeus, Benny Andersson og Anni-Frid Lyngstad var til stede, men deres tidligere bandkollega Agnetha Fältskog hadde reist utenlands.

MEDIESKY:  Den tidligere Abba-vokalisten Agnetha Fältskog er kjent for å være mediesky, men nylig gjestet hun Fredrik Skavlans studio.

Foto: A.W.B / A World Beneath
MEDIESKY: Den tidligere Abba-vokalisten Agnetha Fältskog er kjent for å være mediesky, men nylig gjestet hun Fredrik Skavlans studio. Foto: A.W.B / A World Beneath Vis mer

- Agnetha er i London. Hun har laget ei ny plate, og skal være der i ei uke i strekk for å promotere den. Det er en utrolig dårlig timing, faktisk. Jeg mener dette kunne blitt løst på en bedre måte, sier Benny Andersson (66) til den svenske avisa Aftonbladet.

- Synd Poppgruppa gjorde enrom suksess på 70- og 80-tallet, og ifølge Wikipedia er det kun Beatles som har solgt flere album enn den svenske gruppa. Salgstallet skal være på over 360 millioner eksemplarer.

Bandet vant Eurovision i 1974 med låten «Waterloo», og er kjent for en lang rekke hits som «Dancing Queen», «Money Money Money» og «Fernando», før de ble oppløst i 1982.

Agnetha Fältskog har fortsatt sin solokarriere, og det er i forbindelse med utgivelsen av albumet «A» hun er i London.

FYRVERKERI:   Åpningen ble markert med fyrverkeri og lys i mange farger. Foto: Robert Eklund / Stella Pictures
FYRVERKERI: Åpningen ble markert med fyrverkeri og lys i mange farger. Foto: Robert Eklund / Stella Pictures Vis mer

Anni-Frid Lyngstad (67), som i dag bor i Sveits og har tatt etternavnet Reuss, syns det var synd at den tidligere band-kollegaen ikke tok seg tid til å være med på åpningen av museet som omhandler hennes egen historie.

- Det er veldig synd at hun ikke er her. Jeg savner henne veldig mye i kveld, og tror hun gjerne ville vært her. Plateselskapet burde ha endret hennes timeplan, sier Reuss til den svenske avisa.

- Var deprimert Selv om det er over 30 år siden Abba satte strek, har ikke inntektsstrømmen stoppet for medlemmene. Sammen er de gode for mange millioner kroner.

Mangemillionæren Fältskog bor i skogene på Ekerö i Stockholm, mens Reuss bor i en liten by i Alpene. Sistnevnte er god for 1,8 milliarder svenske kroner.

PÅ ÅPNING:  Anni-Frid Lyngstad, som nå har etternavnet Reuss, var på åpningen av det nye Abba-museet i Stockholm i går, men hennes tidligere sangpartner Agnetha Fälgskog kom ikke. Foto: Robert Eklund / Stella Pictures
PÅ ÅPNING: Anni-Frid Lyngstad, som nå har etternavnet Reuss, var på åpningen av det nye Abba-museet i Stockholm i går, men hennes tidligere sangpartner Agnetha Fälgskog kom ikke. Foto: Robert Eklund / Stella Pictures Vis mer

Nylig fortalte Fältskog (63) åpenhjertig om forholdet til Abba-kollega Björn Ulvaeus (68), sannheten om «The Winner Takes It All», og om sin store sorg, i et lengre intervju med den britiske avisa Daily Mail.

I 1994 hoppet hennes mor fra en seks etasjer høy blokk, og 71-åringen døde momentant. Artisten har ikke tidligere fortalt om det tragiske dødsfallet.

- Det var grusomt. Du lurer på om du kunne ha gjort noe annerledes. Så døde faren min ett år senere. Det var så smertefullt, forteller hun til Daily Mail og fortsetter:

MØTTE FANSEN: 
Björn Ulvaeus er svært populær, og måtte skrive autografer til den oppmøte fansen på Djurgården i går. Foto: Robert Eklund / Stella Pictures
MØTTE FANSEN: Björn Ulvaeus er svært populær, og måtte skrive autografer til den oppmøte fansen på Djurgården i går. Foto: Robert Eklund / Stella Pictures Vis mer

- Jeg var så deprimert etter det. Det var grusomme år. Jeg stengte meg selv inne, og det var da jeg begynte med yoga, fordi det var så mange følelser jeg måtte takle. Jeg holdt meg mye hjemme, mediterte, hørte på veldig spesielle sanger og tente lys. Det hjalp meg. Du kan bære på mye smerte gjennom livet, og når du får distansert deg fra det, overlever du - men smerten forlater deg aldri.

Fältskog var gift med Abba-medlemmet Ulvaeus, men de ble skilt i 1979.

- Björn og jeg har taklet hjertesorgen. Vi er venner nå. Når det kommer til kjærlighet, er det så mange oppturer og nedturer, men jeg forblir optimistisk. Jeg har ikke stengt noen dører, sa Fältskog tidligere denne uka.

MED CAROLA: Carola Häggkvist var blant de oppmøtte da Abba-museet skulle åpnes i går, og her er hun sammen med Abba-legende Benny Andersson. Foto: Robert Eklund / Stella Pictures
MED CAROLA: Carola Häggkvist var blant de oppmøtte da Abba-museet skulle åpnes i går, og her er hun sammen med Abba-legende Benny Andersson. Foto: Robert Eklund / Stella Pictures Vis mer