NRK-streik

Kom ikke til enighet: Det blir NRK-streik

Etter timevis med mekling på overtid er det klart at partene ikke kommer til enighet, melder NTB.

RAMMES: Nyhetssendingene presenteres av journalister, og er derfor et av programinnslagene som rammes nå som 1700 NRK-journalister går ut i streik. Foto: NTB scanpix
RAMMES: Nyhetssendingene presenteres av journalister, og er derfor et av programinnslagene som rammes nå som 1700 NRK-journalister går ut i streik. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Landsstyret i Norsk Journalistlag fattet et vedtak tidlig tirsdag morgen om å ta alle medlemmer i NRK ut i streik fra klokka 13.00 tirsdag. Det bekrefter Norsk Journalistlag i en pressemelding.

Samtidig kom LO Stat til enighet med NRK for sine medlemmer og sender forslaget til uravstemning, og vil dermed ikke ta sine 613 medlemmer ut i streik.

- Vil prege 17. mai-sendingene

Et av programtilbudene som står i fare for å bli påvirket av streiken er 17. mai-dekningen. NRK kan foreløpig ikke si noe om hva som vil skje med disse sendingene.

- Vi går gjennom og vurderer konsekvenser. Vi kommer tilbake i løpet av dagen med hva som skjer. Det er stor sannsynlighet for at 17. mai-sendingene vil bli preget av streiken, sier juridisk direktør Olav Nyhus til Dagbladet.

Han vil ikke si noe om det innebærer for eksempel reprise av tv-sendingene.

Nyhus uttalte mandag til NRK at det er uvisst hva NRK kan tilby publikum ved en eventuell streik.

– Det er også slik at vi kan sende tidligere produksjoner, så det er en mulighet vi har. Dette er noe vi må vurdere nærmere, sier Nyhus til NRK.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer