KJEFTET PÅ PUBLIKUM: Artist Bob Geldof mente dem som møtte opp for å se han spille under Brentwood-festivalen i Essex var for kjedelige. Foto: NTB Scanpix
KJEFTET PÅ PUBLIKUM: Artist Bob Geldof mente dem som møtte opp for å se han spille under Brentwood-festivalen i Essex var for kjedelige. Foto: NTB ScanpixVis mer

Kom med bisarr utskjelling av publikums klær: - Se på meg, jeg går i slangeskinnsdress

Bob Geldof (64) kjeftet på festivalgjester i Essex.

(Dagbladet) Artist og veldedighetsforkjemper Bob Geldof (64) har fått mye kjeft for oppførselen under en festivalkonsert i Essex forrige helg, skriver blant annet The Independent og The Telegraph.

64 år gamle Geldof avsluttet den populære Brentwood-festivalen sammen med bandet sitt The Boomtown Rats, men klarte ikke helt å styre seg under møtet med publikum.

De var nemlig for «kjedelige og tamme», forteller The Telegraph.

- Se på hva meg og bandet mitt har på seg, sa Geldof og beskrev medmusikantenes utvalg av rocka tekstiler, før han kommenterte sitt eget antrekk:

- Bare se på meg, jeg ber alle dra til helvete med denne falske slangeskinndressen, mens dere, Brentwood, er kledd i «fucking» Primark-klær fra topp til tå. Når dere skal besøke en rockefestival, så kle dere deretter, formante Band Aid-musikeren.

Primark er en opprinnelig irsk billigklærkjede med sterk tilstedeværelse i England og med filialer over hele verden. Kleskjeden kan sammenlignes med butikker som Hennes & Mauritz og Zara.

Fans og oppmøtte reagerte kontant med piping og tilrop. Et stort antall mennesker skal også ha forlatt konserten.

Festivalkoordinator, Laurie Edmons, beklaget hendelsen overfor lokalavisa Essex Chronicle.

- Vi ble skuffet over all banninga. Vi ville at dette skulle være et familiearrangement, og det ville vært fint om de kunne tonet ned showet. Enkelte fant opptrinnet støtende og valgte å forlate konsertområdet, andre sa konserten var helgens beste.

Bob Geldofs representanter ønsket ikke å kommentere hendelsen, skriver The Independent.