Kom og syng en sang! Fragglene har vært i Norge i 30 år

Nå gis det ut «nye» episoder.

Kom og syng en sang! Fragglene har vært i Norge i 30 år
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Filtermagasin.no): Mange tv-jubileum på samme tid. I dag har både «LOST» og «Veronica Mars» 10-årsjubileum, «Friends» feirer 20 år, og det er også omtrent 30 år siden «Fragglene» dukket opp på norsk tv.

Høsten 1984 fikk norske tv-seere stifte bekjentskap med fragglene - skapt av «Muppets»-dukkemakeren Jim Henson. Gobo, Mokey, Boober, Vembi og Vips bor i Fraggleberget - og må passe seg for Gorger og mennesker, mens de hjelper Doozerne å utvide konstruksjonen sin.

Byttet navn Fragglene skulle egentlig hete Woozles, men dette ble endret i siste liten da skaperne fant ut at dette var navnet på noen av figurer i «Ole Brumm»-universet allerede. Sikkert en gjentakende problem for barneserier med tullenavn.

Til fjorårets amerikanske 30-årsjubileum ble det produsert en spesialversjon for fansen - med upublisert materiale, som dette intervjuet mellom Gober og en av de faste «Muppets»-manusforfatterene Jerry Juel.

Danskættede Juhl møtte Frank Oz (best kjent for stemmen og bevegelsene til Miss Piggy og Yoda) da de begge var tenåringer.

Senere møtte de Jim Henson på en bransjemesse for dukkemakere - og resultatet ble The Jim Henson Company, «The Muppets», «Sesame Street» og også «Fraggle Rock».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer