Kom, sang og vant

Cee Lo Green satte fyr på Hove-publikummet.

GLADGUTT: Atlanta-sangeren Cee Lo Green lagde fest på Tromøya utenfor Arendal. Foto: Maren Hald Bjørgum / DAGBLADET
GLADGUTT: Atlanta-sangeren Cee Lo Green lagde fest på Tromøya utenfor Arendal. Foto: Maren Hald Bjørgum / DAGBLADETVis mer

HOVE: Han hadde fortjent et par solstråler, Cee Lo Green. For er det noen som kan spre varme på en middels kald og grå festivalkveld, er det nettopp den lille store sangeren fra Atlanta. Armert med fire dansere, to korister og et band som kan få en steinblokk til å gynge, skapte Green en musikalsk hyrdestund som virkelig satte fart i dansefoten til det festyre publikummet.

Han er en sann gentleman, der han slurper edle tequila-dråper, Patron selvsagt, hyller damene og omtaler seg selv som «Cee Lo Green The Love Machine». Repertoarmessige er han høyt og lavt, fra en rocka variant av urbanfunkeposet, «Bright Lights Bigger City», med innlagt INXS-hyllest, via  soul-fyrverkeriene «Wildflower» og «Satisfied», til det obligatoriske tøyse-anthemet «Fuck You».

Innimellom finner du ærbødige nikk til blant andre David Bowie og selvsagt et utvalg låter fra DangerMouse-samarbeidet Gnarls Barkley. «Gone Daddy Gone» i rocka tapning, mens «Crazy» kommer i silkemyk souldrakt.

Det er selvsagt langt over toppen hele veien, og han beveger seg faretruende nær klisjéoverdose, men han har et vesen og en genuin formidlingsevne som gjør at han slipper unna med det. En sann gladgutt, rett og slett.