- Kom til forfatterskolen!

Hovedfagsstudenter i litteratur tar faget på alvor og starter sin egen litteraturskole. De vil hjelpe forfatterspirer til å nå gjennom nåløyet hos de store forlagene.

- Den jevne forlagskonsulent tråkker ned forfatterspirer oftere enn han dyrker dem. Forlagene har sine skjulte motiver om utgivelse eller ikke utgivelse når de vurderer teksten, sier Jørgen Moltubak (30).

Han startet firmaet og nettstedet Norgeslitteraturskole.no, sammen med medstudentene Hans Petter Overvoll (27) og Vibeke Moe (26). Fem tekstkonsulenter tilbyr profesjonell tekstlesing til skrivebordsskuff-forfattere og andre. Tanken er at romanmanuskripter skal bli bedre rustet mot refusjon.

- Forlagene er ofte unødig kritiske. Hvis man overhodet får konsulentuttalelse, er den som regel negativ, kort og lite konstruktiv. Vårt oppdrag er å hjelpe forfatteren til å skrive en bedre tekst, uavhengig av hvilket nivå han befinner seg på. Vi vil ikke være dommere, men pedagoger. Vi har en genuint annen innstilling enn forlagene, sier Hans Petter Overvoll.

Norgeslitteraturskole.no har en femårs forretningsplan og et vellykket pilotprosjekt bak seg. De er opptatt av at universitetsmiljøet blir mer synlig i samfunnet.

- Universitetet bør ikke markedstilpasses, men vi har heller ikke vondt av å bli oppmerksomme på hvilke kunnskaper vi faktisk besitter, sier Vibeke.

MED VYER: Hans Petter Overvoll (f.v.), Vibeke Moe og Jørgen Moltubak har laget sin egen litteraturskole på Blindern i Oslo.