DEBATT

Kom tilbake, Kristin Clemet!

Som fast Twitter-bruker skal jeg være den første til å innrømme at vi har gjort feil.

UVIRKELIG: Det føles så uvirkelig at en fast bidragsyter i twitterfeeden de siste ni årene skal bli mindre aktiv på dette sosiale mediet, skriver Tuftebarten. Foto: NTB Scanpix
UVIRKELIG: Det føles så uvirkelig at en fast bidragsyter i twitterfeeden de siste ni årene skal bli mindre aktiv på dette sosiale mediet, skriver Tuftebarten. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Tirsdag sprakk nyheten om at Kristin Clemet ville komme til å bli mindre aktiv på Twitter. Det var Clemet selv som først meldte om dette på sin egen blogg, og det ble senere videreformidlet av Nettavisen.

Utspillet sendte naturlig nok sjokkbølger gjennom det politiske etablissementet og på sosiale medier. Clemet begrunnet påstanden med at Twitter var i ferd med å bli et ufordragelig sted fullt av hat, at folk ikke skjønte humor og ironi, og at det var for mange anonyme stemmer som mobbet navngitte samfunnsdebattanter. Hun la til at hun allerede hadde sluttet å være aktiv på Twitter for noen uker siden, men at hun fra nå av ville fortsette å være mindre aktiv på Twitter i tiden som kommer.

Det føles så uvirkelig at en fast bidragsyter i twitterfeeden de siste ni årene skal bli mindre aktiv på dette sosiale mediet. Jeg nekter å godta denne triste sortien uten kamp, og vil derfor gjøre mitt for at høyresidens skarpeste penn skal slutte å fortsette med å være mindre aktiv på Twitter.

Kristin Clemet, kom tilbake! Som fast Twitter-bruker skal jeg være den første til å innrømme at vi har gjort feil. Vi har ikke forstått humoren din. Vi har misforstått ironien din med vilje. Vi har kommet med syrligheter og hatske utfall. Men alle kan forandre seg!

La meg gi deg et eksempel fra noen år tilbake. I 2009, samme år som hun fikk seg Twitter-konto, startet lederen av en borgerlig tenketank sin egen blogg, og viet første innlegg til uenigheter på høyresiden. Selv om hun vanligvis er veldig opptatt av at man ikke må tillegge andre intensjoner, visste hun tydeligvis så mye om Venstre-politikeres indre sjelsliv at hun kunne skrive: «Venstre har nesten ikke snakket om annet enn sitt hat til Frp».

Men vet du hva, Kristin? Dette partiet som for bare ni år siden gikk rundt og hatet Fremskrittspartiet intenst sitter nå i regjering med dem! Tenk at hat kan bli til kjærlighet så fort. Hvis det er mulig i politikken, kan du og oss på Twitter bli venner igjen også. Innen 2027. Hvis vi lover å skjerpe oss.

Du misliker at mange av oss skriver under pseudonymer. Men i et land der etternavnet ditt avgjør om du blir kalt inn på jobbintervju, og der lærere får en disiplinærsak mot seg når de deltar på Dagsnytt Atten, er det ikke alle som har like mye å tjene på å skrive under på sine syrligheter som lederen av en tenketank. Kan vi komme til et kompromiss? Kan vi skrive hvilket fotballag vi heier på i Twitter-bioen vår – så blir det hele litt mer personlig?

Og en tanke til slutt. Tenk om problemet ikke er det sosiale mediet? Tenk om problemet er oss mennesker? Da vil det ikke løse noe å rømme til Facebook. Kanskje Facebook også blir et ufordragelig sted der statsråder poster konspirasjonsteorier og der vi viser vår hatske side i kommentarfeltet.

Kristin Clemet, du risikerer å bli den første personen i verden som forlater Twitter fordi du mener folk på Facebook bedre forstår humor, ironi og syrligheter. Jeg ber deg innstendig om å komme tilbake til oss. Trump hilser.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer