Komedie på lavgir

Tre gode vitser er dessverre ikke nok til å redde denne oppskriftsmessige komedien.

FILM: Owen Wilson prøvde visstnok å ta livet av seg med både piller og kniv rett etter innspillingen av «Drillbit Taylor». Det er lite annet enn tragisk. Og noe man egentlig ikke bør flåse av. Samtidig er det vanskelig å la være. «Drillbit Taylor» er nemlig drepende kjedelig.

På papiret ser filmen derimot lovende ut, og jeg innrømmer at den inneholder tre, eller fire gode vitser.

Vanndråper

Noe annet ville kanskje vært overraskende, da det er Seth Rogen, mannen bak fjorårets beste og mest overraskende komedie, «Superbad», som har utarbeidet manus. Det som derimot overrasker er at figurene i filmen - tre, unge nerder som begynner på High School, og som jager etter anerkjennelse - er identiske med dem vi finner i «Superbad». Og vi snakker helt like. Bare litt yngre. Men der stopper også fellestrekkene.

Sentimental

De tre unge guttene blir kjapt hakkemat for skolens verste ramp. Uteliggeren Drillbit Taylor blir redningen, der han forveksles med en livvakt og leies inn av de tre unge guttene. Det er duket for enkel slapstick og klassiske penisvitser.

At Owen Wilson ble sykemeldt etter filmen er ingen bombe. Både han og filmen går på lavgir, og den ellers så sprudlende komikeren fremstår mett og energiløs. Kanskje bør han ta en pause fra komikken en periode? For en trist klovn i manesjen er dessverre mest trist, og langt ifra underholdende.

Komedie på lavgir