Komi-krise i Hollywood

Hollywood leter desperat etter tv-komediene som kan følge opp «Friends», «Sex og singelliv» og «Frasier».

LOS ANGELES (Dagbladet): Innspillingen av alle de tre suksessfulle seriene er avsluttet, og produksjonsselskaper leter nå etter gode arvtakere. Bare Warner Bros har 33 ideer til nye serier under utvikling, hvor av 14 er såkalte sitcoms, men sjefer i de toneangivende tv-selskapene i USA er bekymret for at store, toneavgivende tv-show avsluttes samtidig.

- Definitivt over

- Det er viktig å gi seg mens leken er god. Skuespillere og alle som jobber med tv-serier over lang tid, må ha nytt materiale, sa Sarah Jessica Parker i «Sex og singelliv» etter at siste episode var innspilt - og vist på amerikansk fjernsyn.

Hun avviser bestemt gjenforening, til tross for sterkt påtrykk fra fans og ikke minst tv-selskaper verden over, som har mistet en tv-serie hvor annonsørene kjempet om å putte inn sine reklamekroner.

Ingen arvtakere

Umiddelbart er det ingen nye, ferske tv-komedier som kan fylle tomrommet etter «Friends», «Sex og singelliv» og «Frasier». Etablerte serier som «Will & Grace» og laget rundt Ray Romano står uten nevneverdig konkurranse - i alle fall inntil videre på amerikanske tv-skjermer.

Den nye tv-serien «The L Word», som handler om en lesbisk vennegjeng i Los Angeles og som blir omtalt som en blanding av «Friends» og «Sex og singelliv», har hittil ikke fått seeroppslutningen som mange forventet etter forholdsvis gode kritikker.

- Komedie er vanskelig

Skuespiller Charlie Sheen, sønn av Martin «Presidenten» Sheen og kjent fra filmer som «Platoon» og den nå Norgesaktuelle «Scary Movie 3», er i full gang med tv-komedien «Two and a Half Men», som nå går på TV3. Serien handler om Charlie Harper (Charlie Sheen), en lykkelig og sjarmerende ungkar med hus på stranda og Jaguar i garasjen, som får livet snudd opp ned da hans nyskilte bror Alan (Jon Cryer) flytter inn med sønnen Jake (Angus T. Jones). Sammen må to og en halv mann møte hverdagens utfordringer.

- Det er vanskelig å komme opp med en smart og morsom - og original - tv-komedie, medgir Sheen overfor Dagbladet. Han mener sin nye tv-komedie har elementene på plass, og tror lanseringen av serien kunne ikke ha vært bedre ettersom flere store tv-serier legges ned.

- Vi har funnet publikum raskt her i USA, og håper at det vil ordne seg andre land også. Men vi må jobbe hardt. Tv-publikum er vant til gode tv-komedier, og vi må innfri forventningene.

AVSLUTTET: Populære «Sex og singelliv» vil ikke gjenforenes på tv-skjermen igjen, men det spekuleres i om jentene gjør en film sammen
ARVTAKER: Charlie Sheen (til venstre) og tv-komedien «Two and a half men», som nå går på TV3, forsøker å etablere seg som den nye tv-komedien. Serien vant People's Choice Awards i januar. Her er Sheen samen med Angus T. Jones, og Jon Cryer etter seremonien.