Komiker kaller Humorprisen «helt hvit»: - Hvor faen er «svartingene»?

«Svart humor»-komiker Yousef Mourad Hadaoui og NRK-profil Abubakar «Abu» Hussain reagerer på at få komikere med innvandrerbakgrunn ble invitert til Humorprisen.

SYNGER UT: Komiker «Abu» Hussain reagerer sterkt på invitasjonene til Humorprisen. Foto: Thomas Rasmus Skaug
SYNGER UT: Komiker «Abu» Hussain reagerer sterkt på invitasjonene til Humorprisen. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fredag kveld gikk prisutdelingen «Humorprisen» av stabelen for første gang, i regi av Morten Ramm (40) og Trond Håndlykken Kvernstrøm (52).

Ramm og Kværnstrøm har fått mye ros for at prisen inkluderer unge talenter, og fokuserer på et bredere spekter av komikere enn bare de på scene og TV.

Alle er imidlertid ikke like begeistret. Av totalt 31 nominasjoner, var tre av dem kvinner. Blant vinnerne var det bare menn.

«Har vi ikke fått bevist noen gang gjennom året at kvinner er morsomme?» spør Sigrid Bonde Tusvik i en kronikk hun skrev samme kveld.

- Handler om bredde

«Svart humor»-komiker Yousef Mourad Hadaoui takker Tusvik for at hun startet debatten - men sier spøkefullt at hun burde være glad for i det hele tatt å være invitert. Det var nemlig ikke han.

To av NRK-kollegene var nominert i kategorien «Årets humorprogram» for «Satiriks: 5080 Nyhetskanalen».

- Da tenkte jeg det var på sin plass å møte opp, og heie dem fram. Da jeg kontaktet Humorprisen og spurte om det var noen billetter til «Svart humor» også, fikk jeg bare en link til Ticketmaster, sier han til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer