Komikere gjør ting de ikke kan

Kristin Skogheim & co beveger seg ut på dypt vann når de skal teste ut nye yrker. Men de er tøffe i trynet når de utfordrer plassen til «Senkveld»-gutta.

Samtlige av hans undersåtter er forsinka, og arbeidsleder Klaus Sonstad river seg skamfullt i håret.

- Jeg håper virkelig de lærer nå. Jeg skjønner at jeg har hatt for mye tillit til dem, sier Sonstad oppgitt til Dagbladet.

Han skal veilede komikerne Kristin Skogheim, Anders Hoff og Nils Ingar Aadne ut i det virkelige arbeidslivet, men punktlighet har de tydeligvis ikke lært seg.

- «Frihet under ansvar», har tydeligvis blitt til «frihet uten ansvar», sier arbeidslederen og humrer.

- Skummelt Gjennom seks episoder av «Komiker i arbeid» skal hans tre arbeidsmaur, i tillegg til en gjestekomiker, teste ut 16 forskjellige yrker. I hvert program får så Sonstad ansvaret for å kåre ukas ansatt.

Som om ikke presset er stort nok for de tre komikerne som knapt har hatt en ærlig dags arbeid, så skal de også vikariere for fredagskongene Thomas og Harald.

«Senkveld» avslutter nemlig sesongen tre episoder tidligere enn vanlig for å få litt ekstra ferie.

- Vi skal jo ha samme sendeflate som TV2s store flaggskip, så det er selvfølgelig skummelt, sier Sonstad.

Tøff i trynet Men gjengen har som mål å få lage flere sesonger, og Kristin Skogheim går rett til angrep på sine TV2-kollegaer.

PÅ JOBB: Anders Hoff, Kristin Skogheim, Klaus Sonstad og Nils-Ingar Aadne skal tester ut 16 forskjellige yrker på TV2. Det ble en utfordringer for en gjeng komikere som knapt har gjort en ærlig dags arbeid.  Foto: Torbjørn Berg
PÅ JOBB: Anders Hoff, Kristin Skogheim, Klaus Sonstad og Nils-Ingar Aadne skal tester ut 16 forskjellige yrker på TV2. Det ble en utfordringer for en gjeng komikere som knapt har gjort en ærlig dags arbeid. Foto: Torbjørn Berg Vis mer

- Vi vil ta over for «Senkveld». Når noen ber om pause på denne måten, så er det slutt. Jeg ville vært mer nervøs hvis jeg var «Senkveld»-gutta, sier Skogheim.

Men Skogheims ord skal man kanskje ta med en liten klype salt, hun er nemlig den mest «vimsete» av dem alle, skal vi tro Sonstad.

- Når hun var tannlege var det hun som endte opp med og si au, og ikke pasienten, sier resten av gjengen og ler.

- Jeg har ikke simultankapasitet, innrømmer Skogheim.

- Pasienten begynte å blø, og jeg tror ikke det var meninga. 

Gikk på NAV Skogheim forteller at hun ikke har hatt en vanlig jobb i hele sitt liv, og har også måttet ty til NAVs tjenester.

- Det er jo obligatorisk når man er skuespiller da, sier hun.

Anders Hoff, kjent fra «Raske Menn» og «Wipeout», har derimot konkret yrkeserfaring å vise til, og burde sånn sett være en kandidat til å vinne programmet. Men komikerens tidligere jobb kommer som en overraskelse.

- Jeg jobbet som revisor i to år. Men jeg var nok litt klovn allerede da. Det var for eksempel jeg som sto for julebordsunderholdninga, forteller Hoff.

Hestesæd For yngstemann Nils-Ingar Aadne, ble innspillinga et hardt møte med virkeligheten.

- Det er mye «kontorræl» der ute. Og så begynner folk begynner for tidlig på jobb, det er nok det viktigste jeg har lært, sier han til latter fra sine mer rutinerte kolleger.

Som dyrlege måtte Aadne framprovosere en sædutløsning på en hest.

- Det er noe av det sjukeste jeg har gjort, sier AAdne

- Var det første gang?

- På en hest ja!

- Ble kristen Absurd ble det også da moroklumpen Anders Hoff skulle prøve seg som prest.

- Jeg ble litt rørt rett og slett. Jeg klarer ikke tulle ved siden av en prest, og ble litt kristen der og da. Alle er så snille med deg, så det blir litt rart å tulle tilbake, sier Hoff.

Etter å ha vært ute i arbeidslivet skal komikerne nå inn i studio og bli evaluert av Klaus Sonstad.

Han får gode skussmål av sine undersåtter.

- Man blir jo glad i ham, sier Aadne.

Sjefen er derimot redd for at han er for snill.

- I motvind er jeg ikke så god leder. Jeg er altfor opptatt av at folk skal like meg, vedgår Sonstad.

- Dårlig stemning Det hele kan altså framstå som et svært harmonisk prosjekt. Men under overflaten bobler det.

- Kristin er den som er mest opptatt av konkurransen. Hun nevner det hele tida, sier Aadne.

Skogheim tar derfor sine forholdsregler.

- Vi må ha kåringa helt på slutten av programmet, hvis ikke kommer det definitivt til å bli dårlig stemning, sier hun lattermildt.