Komikerens president-håp svinner

Demokratene vil ikke ha Colbert.

(Dagbladet.no): Satirikeren Stephen Colbert er en av USAs mest populære komikere, og i midten av oktober annonserte han at han ville stille til valg som presidentkandidat.

Colbert ville på listene til både demokratene og republikanerne («jeg vil tape dobbelt!») og muligens med Vladimir Putin som kandidat for visepresident. 

Mange trodde det hele bare var tull, men Colbert og hans advokater har jobbet seriøst med å få ham inn på demokratenes liste i South Carolina. Problemet er bare at de ikke vil ha ham.

Beklager avgjørelsen

Demokratenes ledelse i delstaten stemte i går mot å gi ham plass på lista, skriver det politiske nyhetsnettstedet Politico.

- Vår følelse var at han ikke var en seriøs kandidat, og det var derfor han ikke ble valgt inn på lista. Vi hadde en diskusjon. Jeg vil ikke si at det var en opphetet debatt, men vi diskuterte det, sier Joe Werner, lederen for demokratene i South Carolina.

Colbert har ingen mulighet til å anke avgjørelsen, som er endelig. Han kan imidlertid stille som uavhengig kandidat, om han lykkes i å samle 10 000 underskrifter.

Jim Hodges, en tidligere guvernør og demokrat fra South Carolina, beklager avgjørelsen.

FIKK NØKKELEN: Stephen Colberts valgkamp var trolig til ingen nytte. Her får han nøkkelen til byen av ordføreren i South Carolinas delstatshovedstad Columbia. Foto: SCANPIX/AP
FIKK NØKKELEN: Stephen Colberts valgkamp var trolig til ingen nytte. Her får han nøkkelen til byen av ordføreren i South Carolinas delstatshovedstad Columbia. Foto: SCANPIX/AP Vis mer

- Han tar med seg en munterhet til politikken som man trenger, og jeg tror folk her i staten ville synes det var morsomt. Antakelig ville en del folk, som ellers ikke hadde brydd seg, involvert seg i valget, sier han.

Fikk nøkkel til Columbia

Ifølge CNN måtte kandidatene oppfylle to kvalifikasjoner: De måtte ha brukt tid på valgkamp i delstaten, og ha mulighet til å sanke stemmer på nasjonalt plan.

Det skal ha vært det siste punktet som særlig talte mot Colbert.

Komikeren hadde et valgkampstunt forrige helg, da han mottok nøkkelen til Columbia fra byens ordfører. 1000 mennesker - de fleste studenter fra University of South Carolina - hadde møtt opp for å bivåne overrekkelsen.

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 106102798


Varnish cache server