Komikerens president-håp svinner

Demokratene vil ikke ha Colbert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Satirikeren Stephen Colbert er en av USAs mest populære komikere, og i midten av oktober annonserte han at han ville stille til valg som presidentkandidat.

Colbert ville på listene til både demokratene og republikanerne («jeg vil tape dobbelt!») og muligens med Vladimir Putin som kandidat for visepresident. 

Mange trodde det hele bare var tull, men Colbert og hans advokater har jobbet seriøst med å få ham inn på demokratenes liste i South Carolina. Problemet er bare at de ikke vil ha ham.

Beklager avgjørelsen

Demokratenes ledelse i delstaten stemte i går mot å gi ham plass på lista, skriver det politiske nyhetsnettstedet Politico.

- Vår følelse var at han ikke var en seriøs kandidat, og det var derfor han ikke ble valgt inn på lista. Vi hadde en diskusjon. Jeg vil ikke si at det var en opphetet debatt, men vi diskuterte det, sier Joe Werner, lederen for demokratene i South Carolina.

Colbert har ingen mulighet til å anke avgjørelsen, som er endelig. Han kan imidlertid stille som uavhengig kandidat, om han lykkes i å samle 10 000 underskrifter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer