Komikerne var onde før også

Leif Juster-biografien mangler refleksjon om humor.

FÅTT SIN BAUTA: Leif Juster var Norges høyeste komiker, og mange mente han også var den morsomste. 
Foto: Odd Wentzel / Dagbladet.
FÅTT SIN BAUTA: Leif Juster var Norges høyeste komiker, og mange mente han også var den morsomste. Foto: Odd Wentzel / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE:

• Les også: - Damene elsket Leif

Når det skrives biografi over kjente og kjære mennesker i samråd med familie og alle de gode vennene - som denne boka - vet vi en god del om hva vi vil få: Sympatiske anekdoter fra scene og dagligliv som triller ut som perler fra en snor.

Vi får diskrete, veldig diskrete!, antydninger om problematiske sider ved hovedpersonen (drikking, raseri, utroskap), og vi får et rikt monn av kontekstualiserende oppsummeringer av tidsånd - verdensbegivenheter og lokal meteorologi.

Men mest av alt får vi alle tenkelige varianter av utsagn om hvor mye glede han har spredd, hvor mye han har betydd for så mange, så mange, og hvordan han er blitt hedret igjen og igjen, endog av de kongelige.

En bauta Og slik må det være - her reises det bauta. Aftenposten-journalist Bjørn Brøymer har sittet sammen med hovedpersonens datter Siri Juster og bladd seg gjennom et stort materiale. Siri forteller sine minner, noe stoff er hentet fra en upublisert selvbiografi, noe fra en tidligere biografi og diverse fra avisutklipp - i all hovedsak fra Aftenposten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer