Komishow om norsk lyrikk

Kåringen av Norges beste dikt fortsetter i NRK.

LEDER KÅRING: Hans Olav Brenner leder kåringen av Norges sterkeste dikt.
Foto Stein J. Bjørge
LEDER KÅRING: Hans Olav Brenner leder kåringen av Norges sterkeste dikt. Foto Stein J. Bjørge Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kåringen av Norges beste dikt går sin gang i NRK. Vi har tidligere påpekt de katastrofale mangler som preger denne konkurransen, hvilke sentrale diktere som ikke er med og så videre. Hittil er to av norsk lyrikks største svisker fisket opp av den punsjebollen som er norsk litteraturhistorie: Halldis Moren Vesaas' «Ord over grind» og Arnulf Øverlands «Du må ikke sove».

Programlederen Hans Olav Brenner har gradvis forlatt formuleringen «beste dikt», etter at han startet ut med «aller beste og sterkeste». Han har nå endt opp med «Norges sterkeste dikt». Dette kan muligens forvirre lyttere som fortsatt tror de er med på å kåre «Norges beste dikt», men skitt au.

Panelet består av fem diktelskere. De har plukket ut finalistene blant hundre dikt valgt av en ekspertgruppe. Sist lørdag snakket de om kategorien «natur og menneske». Olav H. Hauge hadde to dikt på ekspertlista, «Kvardag» og «Under bergfallet». Panelet hadde valgt «Kvardag», som de imidlertid var temmelig enige om at ikke handler særlig mye om natur - i motsetning til «Under bergfallet», der naturen velter innover leseren. Men skitt au. Deretter leste Astrid Hjertenæs Andersen diktet «Hestene står i regnet», vakkert og laidback. Men Henrik Mestad mente at opplesningen var såpass mye «svakere enn diktet sjøl» at han overtok for poeten og leste diktet selv. Skitt au.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer