UFRIVILLIG KOMEDIE: Den eksotiske feilen, som visstnok bare rammet et fåtall, skapte stort sett svært originale resultater. (Faksimile: Twitter/SummaryBug)
UFRIVILLIG KOMEDIE: Den eksotiske feilen, som visstnok bare rammet et fåtall, skapte stort sett svært originale resultater. (Faksimile: Twitter/SummaryBug)Vis mer

Komisk Netflix-feil spyttet ut bisarre filmidéer

Glupt pr-triks?

(Filtermagasin.no): Sci-fi-klassikeren «Star Trek: The Next Generation» handler ganske riktig om kaptein Jean-Luc Picard (Patrick Stewart) og mannskapet hans på romferd.

At oppdraget deres er å snakke dritt og villede folk er nok mer opp til diskusjon. Men det var beskrivelsen som møtte enkelte på Netflix de siste månedene, etter at en feil skrudde sammen vidt forskjellige beskrivelser av filmer og serier.

Fenomenet fikk særlig veigrep da en fyr kalt Bob Lannon opprettet Twitter-kontoen SummaryBug, som samlet noen av de beste mutasjonene. Det skriver /Film.

Nekter for pr-stunt
Strømmetjenesten fikk lappet sammen problemet sist uke, men ikke før sitatfabrikken rakk å klemme ut en lang rekke komiske lappeteppebeskrivelser.

- Warren Buffett opprettholdte en unik posisjon i finansverdenen som en legendarisk investor, mangemilliardær og Amerikas elleve år gamle datter, ble en dokumentar om den legendariske finansmannen for eksempel beskrevet.

Flesteparten av sitatene hos SummaryBug kommer fra mindre kjente filmer, noe som har ledet til spekulasjoner om at Netflix lagde feilen som et pr-stunt for å promotere de mer obskure hjørnene av katalogen sin. Selv nekter Netflix for det overfor Slate.

De bisarre sammensmeltingene skjedde uansett ved at siste halvdel av infoteksten ble erstattet med den samme bolken fra neste program i lista.

Idékasse?

Enn så lenge er det ingen som har satt de nye og uventede idéene til livs. Potpurrien kan derimot minne om et lignende sprell i videospillbransjen som fikk uventede konsekvenser.

Tullebrukeren Peter Molydeux begynte som en parodi på den legendariske men kontroversielle spillskaperen Peter Molyneux, kjent for å ikke alltid innfri sine grandiose planer.

Etter hvert fikk Twitter-brukerens surrealistiske og gjøglete spillidéer så stor oppmerksomhet at Molyneux selv kalte den en viktig grunn til at han åpnet øynene og forlot Microsoft for å bli indie igjen.

Brukeren tøffer fortsatt videre for full maskin, og har til og med inspirert en årlig game jam hvor alle som vil kan prøve å spillmatisere de underlige idéene. I fjor deltok sågar Molyneux sjøl.