Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Komisk oppvekst

Det er tre år sidene Are Kalvø sist sto på scenen med «Tusen år og like blid». Nå er han tilbake med ny morro. I dag er det premiere på showet «3 mot 1 er feigt».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frem til jul håper trioen Are Kalvø, Espen Beranek Holm og Christine Hope at tjuefem tusen osloensere skal se dem tøyse på scenen. I dag er det premiere på showet «3 mot 1 er feigt».

Kalvø & Co

Are Kalvø er kjent som en av norges beste satirikere. Du har kanskje hør hans slepende veslandsstemme drive harselas med mang en rikskjendis på radioprogrammet «Hallo i Uken» på NRK P2.

Over 100 000 nordmenn så den historiske revyen «Tusen år og like blid», der Kalvø var hovedforfatter og selv sto på scenen. I tillegg er han en av norges mest leste humorforfattere gjennom tidene, blant annet med boka «Harry».

Nå står han på scenen igjen med et nytt Show, sammen med Christine Hope og Espen Beranek Holm. Sistnevnte er en makker fra radiosendingene på P2, og de to fant ut at de ville lage et show sammen. Deretter ble Hope plukket opp fra Stord-revyen på vestlandet.

Espen Beranek Holm har sist stått på scenen i showet «Rune Andersen ligner ikke grisen», mens Christine Hope har fått sitt eget enkvinnes humorshow på TV2 i høst.

Tøys med oppvekst

Showet handler om oppvekst, hva vi har lært og hvordan det preger oss som voksne. Og trioen lover at alvorlige tema vil bli tatt opp på en tvers igjennom useriøs måte.

«Showet inneholder en annen type satire enn vi gjør til vanlig. Vi skal gjennom en hel rekke karakterer og typer, og det blir mange musikalske innslag. Med Høy musikk. Dette blir et show for alle som har vokst opp. Vi har overlevd det å vokse opp. Nå skal vi peke litt på hva som har formet oss», sa trioen i et intervju med Dagbladet i høst.

Det er kanskje også verdt å nevne at showet er regissert av Alexander Mørk Eidem og Harald Eia.

Humorshowet «3 mot 1 er feigt» spilles på Sentrum Scene i oslo. Du kan finne spilledatoene på Manual.

Hele Norges coronakart