Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Komiske Ali går til filmen

Komiske Ali er trolig borte for alltid. Men hans udødelige opptredener skal nå gis ut på film.

Mannen som ga oss utsagn som «We will encourage them to commit more suicides quickly» og «We will kill them all...most of them» mens amerikanerne sto rett rundt hjørnet, er tilbake. Iraks tidligere informasjonsminister Mohammed Saeed al-Sahhaf (63), også kjent som komiske Ali, går til filmen.

Høydepunkt

I nær framtid kommer den mest optimistiske mannen i Saddams siste regjering ut på DVD og video, melder Sky News. Filmen blir en greatest hits over alle utsagnene og pressekonferansene som gjorde mannen legendarisk. Filmmakerne har bestemt at ti prosent av inntektene skal gå til Røde Kors og deres innsats i den tredje verden.

8. april møtte informasjonsministeren pressen som vanlig i Bagdad. Og som før forsikret han at det ikke var fiendlige stridsvogner i Bagdad. Dette ble sagt mens irakiske soldater løp for livet noen hundre meter unna.

Dagen etter dukket amerikanerne opp for fullt. Det gjorde ikke informasjonsministeren. Faktisk har ingen sett ham siden. Flere aviser har skrevet at han begikk sjølmord for ikke å bli tatt til fange av invasjonsstyrkene, uten at dette har blitt bekreftet.

Hylles hemningsløst

Folkene bak filmen kaller seg Bagdad Broadcasting Corporation.

- Media gir oss de mest usannsynlige helter, menn og kvinner som rører noe i oss, de som klarer å seire stilt overfor motgang. De siste 12 måneder har gitt oss en slik mann, en kriger med en urokkelig tro, en gigant blant pressetalsmenn, en helt i den moderne mediaalder, sa en talsmann for filmselskapene.

Kultdyrkelsen av Mohammed Saeed al-Sahhaf tok helt av da mannen begynte å gjøre seg bemerket for alvor. Fremdeles oppdateres nettsida til hans ære daglig. Sida tilbyr alle tenkelige Ali-effekter, samt den komplette oversikt over uttalelsene. Besøk den her.

Og her kan du lese hele historien om mannen.

<B>DE SISTE UTTALELSER: </B>8. april ga komiske Ali sin siste pressekonferanse, med fiendlige tanks ventende rundt hjørnet. Dagen etter var han borte.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media