Komiske standup-kroner

I går viste kremen av norske standup-komikere at de er snille gutter: De ga alle billettinntektene fra juleavslutningen sin til Frelsesarmeen.

Her er Julemusikantene

Guttas sjef, Elina Krantz i Stand Up Norge, er ikke i tvil om at Frelsesarmeen er et godt valg.

- De gjør en fantastisk innsats, og har et stort engasjement for folk som ikke har det så bra, og det trengs. Vi tror gjerne at alt står så bra til i dette rike landet vårt, men det gjør det jo ikke, sier Krantz.

Juleevangeliet

Øyvind Loven var konferansier, og i tur og orden inntok Baste Bolstad, Trond Hanssen, Atle Antonsen, Jon Schau, Jonas Rønning og Johan Golden scenen på Christian Kvart i Oslo.

Atle Antonsen hadde sett seg lei på at framføringen av Juleevangeliet tar tjue lange minutter.

- For ikke å si førti, nå som Märtha også har begynt å framføre det.

- Bli prest

Fire publikummere måtte opp på scenen for å komplisere opplesningen.

- Du blåser meg hardt i øret med dette blåserøret, du kjevler ut denne pepperkakedeigen på ryggen min, du dasker meg på ryggen med dette juleheftet, og du spruter vann i fjeset mitt med denne vannpistolen. OK? Da begynner vi: detskjeddeidedageratdetgikkut...

35 sekunder seinere er det over, til salens elleville jubel.

- Du skulle vært prest, du! utbrøt en imponert Njål Djurhuus, informasjonssjef i Frelsesarmeen, da han gikk opp på scenen for å motta sjekken fra komikerne.

PÅ HJEMMEBANE: Konferansier Øyvind Loven overrekker sjekken på 27150 kroner fra Stand Up Norge til Frelsesarmeens Njål Djurhuus. Den godeste Njål er vel skåren for tungebåndet selv, og høstet trampeklapp for sine morsomme historier.