DEBATT

Debatt: Fosterreduksjon

Kommende tvillingmamma: Har flere ganger hatt fosterreduksjon i tankene

Jeg må innrømme at reaksjonen min var sjokk, frykt, skuffelse og bekymring for hvordan vi skal greie dette.

MÅ FÅ BESTEMME: Debatten rundt fosterreduksjon er noe jeg føler angår meg personlig, skriver artikkelforfatter. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
MÅ FÅ BESTEMME: Debatten rundt fosterreduksjon er noe jeg føler angår meg personlig, skriver artikkelforfatter. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Jeg har i høst og vinter kjent på et økende sinne og avmakt i møte med den politiske debatten knyttet til reproduksjon og kvinners rettigheter. Vi har hatt en lang og slitsom runde angående paragraf 2c som nå heldigvis forblir urørt. Imidlertid har man kjørt gjennom en innskrenkning av rett til selvbestemt abort, dersom man er gravid med flere barn, samt at KrF får legge ned veto rundt retten til å få assistert befruktning dersom det er kvinnens egg som er problemet, og ikke mannens sæd.

Jeg ble selv gravid etter slitsom og lang prøving i oktober 2018. Veldig tidlig fryktet jeg at det var snakk om to fostre, fordi symptomene kom raskere og mer intenst enn ved min første graviditet. Dette ble bekreftet på tidlig ultralyd. Jeg må innrømme at reaksjonen min var sjokk, frykt, skuffelse og bekymring for hvordan vi skal greie dette.

Jeg har flere ganger hatt fosterreduksjon i tankene, men slått det fra meg.

Vi har kjempet hardt for å bli gravide og prøver å tenke at vi fikk et bonusbarn, selv om det bare var to barn vi ønsket i utgangspunktet. Debatten rundt fosterreduksjon er likevel noe jeg føler angår meg personlig, ettersom den nye regjeringen tar bort min rettighet til å bestemme dette selv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer