KJØRER HARDT: Staten kjører hardt på i Breivik-saken. Bildet: Advokat Øystein Storrvik, prosessfullmektig for Behring Breivik (tv.) vendt mot regjeringsadvokat Fredrik Sejersted, til høyre advokat Marius Emberland.  
KJØRER HARDT: Staten kjører hardt på i Breivik-saken. Bildet: Advokat Øystein Storrvik, prosessfullmektig for Behring Breivik (tv.) vendt mot regjeringsadvokat Fredrik Sejersted, til høyre advokat Marius Emberland.  Vis mer

Kommentar: Staten kan ikke tape Breivik-saken

Og hittil er de på offensiven.

Kommentar
Har du allerede abonnement?   Logg inn

På Breivik-sakens nest siste dag var advokat Marius Emberland tilbake. Advokaten som førte saken på vegne av staten i tingretten har hittil vært satt til side av selve regjeringsadvokat Fredrik Sejersted, i det som har vært en høyst overraskende manøver.

Som Emberland viste ved framleggelsen av rettspraksisen fra Den europeiske menneskerettsdomstolen (EMD), kan han denne saken og jussen på området bedre enn Sejersted selv.

Men Sejersted har åpenbart tenkt at lagmannsretten må overbevises, ikke bare med argumenter, men også med kontorets fulle tyngde, og Sejersteds egen patos. Han avsluttet prosedyren med å be lagmannsretten være forsiktig med å undergrave menneskerettighetsinstituttet ved å opprettholde tingrettens dom. Det å anklage staten for å krenke Breiviks menneskerettigheter anså han for å være å gjøre menneskerettighetene en bjørnetjeneste.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn