Kommentator i Bergens Tidende innrømmer plagiat og tyveri

Som en fylleflause som aldri må gjenta seg, sier Håvard Nyhus om plagiatsaken fra Dagbladet.

INNRØMMER JUKS: Håvard Nyhus beklager at han kopierte en artikkel i Dagbladet i 2009. - Heldigvis finnes det nye sjanser, sier han.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
INNRØMMER JUKS: Håvard Nyhus beklager at han kopierte en artikkel i Dagbladet i 2009. - Heldigvis finnes det nye sjanser, sier han. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dagens Næringsliv innrømmet mandag at saken «Klagemuren» inneholdt plagiat og fabrikkerte kilder. 

DNs sjefredaktør beklaget fusket, og ytterligere gjennomgang avslørte en rekke tilfeller av liknende juks fra samme journalist, som trakk seg fra sitt verv i SKUP-styret, og er ferdig i DN.

Ifølge Minervanetts Jan Arild Snoen er også BT-kommentator og Dagbladet-blogger Håvard Nyhus skyldig i plagiat, i en artikkel publisert i Dagbladet i 2009, og Nyhus innrømmer tyveri.

Påfallende likheter En rekke utdrag fra Dagbladet-artikkelen Nyhus skrev om barnløse par i USA er påfallende lik avsnitt i en artikkel av Joel Kotkin i tidsskriftet The American, påpeker Snoen.

«Hvor stor er sjansen for at John skulle si nøyaktig det samme til Nyhus som det damen i Queens sa til Kotkin?» skriver Snoen på Minervanett like etter å ha sammenliknet følgende avsnitt fra Nyhus og Kotkin:

«Utvidede familiebegrep vil fremdeles være en betingelse for at de mindre bemidlede skal kunne overleve i storbyen. Som John sier: - På Manhattan har folk med babyer nannies. I Noe Valley har vi besteforeldre.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer