HARDTSLÅENDE: Alice Glass og Ethan Kath i Crystal Castles spille på Oslo Live torsdag 15. juli. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/PIERRE VERDY
HARDTSLÅENDE: Alice Glass og Ethan Kath i Crystal Castles spille på Oslo Live torsdag 15. juli. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/PIERRE VERDYVis mer

Kommer de til å angripe Oslo Live-vaktene?

Villbassene i elektropunkbandet Crystal Castles inntar Kontraskjæret.

(Dagbladet): Den kanadiske elektropunkduoen Crystal Castles er kjente for å ha ganske hardtslående konserter - bokstavelig talt.

Under fjorårets Sonar-konsert slo vokalist Alice Glass til en vakt som prøvde å forhindre at hun skulle knuse scenen med trommesettet.

Torsdag 15. juli kommer de til Oslo Live.

- De har befestet posisjonen sin som de råeste innenfor sin sjanger og er kjent for å ha et vanvittig liveshow. Det er helt klart verdt å sette inn ekstra vakthold for å kunne holde denne konserten, sier en spøkefull Martin Schilde i Oslo Live til Dagbladet.

Crystal Castles er aktuelle med albumet «Crystal Castles», for øvrig den samme tittelen bandet gav sitt selvtitulerte debutalbum fra 2008.

Vokalist Alice Glass (21) har også toppet NMEs liste over verdens kuleste personer i 2008, foran Jay-Z og Andrew VanWyngarden i MGMT.

Dagbladets musikkanmelder Jonas Pettersen mener at det nye albumet deres høres ut som det er kjørt gjennom John Carpenters skrekkfilmfilter, og at det likegjerne kunne vært lydbildet til Killer BOBs hjemmealenefest i The Black Lodge.

- Når det på det monstrøse avslutningssporet «I Am Made of Chalk» høres ut som at det er Satans spilledåse Kath sitter og skrur på, beviser det bare at de pene tingene i livet trenger å være litt stygge de også, står det i anmeldelsen.

I tillegg til Crystal Castles, spiller også blant andre Scissor Sisters, Kent, Sivert Høyem, Pantha Du Prince og Turdus Musicus på oslofestivalen.