Kommer det et nytt «Gabriel Knight»-spill?

Møt ukas spillveteran.

I 1993 DUKKET det opp et eventyrspill fra Sierra On-Line som skilte seg ut fra andre spill fra selskapet — men også i sjangeren forøvrig.

I «Gabriel Knight: Sins of the Fathers», som mange trekker fram som sin eventyrspillfavoritt, møtte vi bokhandleren Gabriel Knight. Han opplever verken stor suksess på butikkfronten eller som forfatter av grøsserromaner.

GABRIEL BLIR oppslukt av en pågående drapssak i hjembyen New Orleans, og blir brått dratt inn i en sak som involverer store doser okkultisme og voodoo.

Det skal vise seg at Gabriel er en schattenjäger, en skyggejeger, en evne til å jage overnaturlig ondskap arvet fra Gabriels forfedre. Huttetu.

SPILLSERIENS skaper Jane Jensen beveget seg (noen vil si dessverre) vekk fra de vakre håndmalte bakgrunnene i førstespillet til henholdsvis videobruk i «The Beast Within» (1995) og 3d-animasjon i «Blood of the Sacred, Blood of the Damned» (1999).

Kommer det et nytt «Gabriel Knight»-spill?

Jensen har siden det skrevet en roman om Gabriel, men siden det har det vært helt stille fra den fronten.

Da vi møtte henne forrige uke fortalte hun at hun gjerne skulle lage et spill nummer fire, men at rettighetene er «i limbo» etter oppløsningen av Sierra. Men hun ville ikke utelukke at det kunne skje ...

JENSEN JOBBER forøvrig nå med et annet lovende eventyrspill, «Grey Matter», som forventes utgitt i løpet av året om alt går som det skal.

Fun fact: Visste du at det var skuespilleren Tim Curry som hadde stemmen til Gabriel i første- og tredjespillet?