Kommer det kanskje en «Pondus»-film?

Frode Øverli leker med tanken. Se video-intervju!

Før helgen satt «Pondus»-skaper Frode Øverli i over to og en halv time og svarte på spørsmål i nettmøte.

Men fortsatt står mange spørsmål kanskje ubesvart for fansen av Norges mest populære tegneserie.

Da vil garantert videointervjuet med Øverli i toppen her, gjennomført på bokmessen i Göteborg for noen uker siden, være av interesse.

I intervjuet er Øverli sjeldent åpen om sin fortid, nåtid og fremtid som serieskaper overfor det svenske tegneseriebladet Bild & Bubblas redaktør Fredrik Strömberg.

En milepæl Som vi var innpå i nettmøtet, startet Øverli sin profesjonelle seriekarriere i det ganske så pubertale humorbladet Pyton.

- Det er ikke alt jeg har gjort som jeg har like godt forhold til. Jeg vokste egentlig fra Pyton, og det var da jeg begynte å tenke på denne figuren, sier Øverli i videointervjuet.

Året etter at Pondus og Jokke ble selvstendige figurer (etter en sped start i «A-laget»), begynte «Pondus» som egen stripe i Dagbladet.

- Det var en milepæl. Stripen gikk fra å være et kanskje-prosjekt til å bli noe veldig sikkert og fint som jeg visste jeg kunne holde på med og utvikle, forteller Øverli i intervjuet.

HOLDER KOKEN: Frode Øverli har tegnet «Pondus» i mange år, og har ikke tenkt å gi seg helt ennå. For tiden er han aktuell med samlebok nummer 12, «Den 12. mann» - og er jurymedlem i Dagbladets seriekonkurranse. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
HOLDER KOKEN: Frode Øverli har tegnet «Pondus» i mange år, og har ikke tenkt å gi seg helt ennå. For tiden er han aktuell med samlebok nummer 12, «Den 12. mann» - og er jurymedlem i Dagbladets seriekonkurranse. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

I år sitter Øverli i juryen til Dagbladets pågående seriekonkurranse, og skal være med på å plukke ut det som kanskje skal bli en fremtidig seriestjerne i hans fotspor (se faktaboks).

Artikkelen fortsetter under annonsen

Reaksjoner? På spørsmål fra Fredrik Strömberg om Øverli får kjeft fra folk som føler seg støtt av framstillingene i «Pondus» (det skjedde forøvrig nå sist i nettmøtet), forteller serieskaperen at de faktisk har gått rundene til forskjellige interesseorganisasjoner.

- Det var ingen som hadde noen innvendinger. Jeg har fått mange tilbakemeldinger fra homoer at de synes det er storartet, sier Øverli, og utdyper:

- Det er aldri min mening å hetse noen. I utgangspunktet mener jeg at man må tåle en spøk. Men det er som oftest sånn at spøken faller tilbake på Pondus og Jokke selv.

Tjener godt Et årlig fenomen er artiklene som forteller hvor mye Øverli har tjent på Pondus-suksessen (det er ganske mye). Hvordan påvirker så disse pengene ham?

- Jeg prøver å holde det som normalt som mulig. Jeg vet at det kommer en dag jeg ikke tjener så mye på tegneseriene mine, så jeg vel på dette som min proffkarriere, sier Øverli.

Som naturlig nok ikke kan la fotballreferansene ligge:

- Det er som med en fotballspiller som har noen gylne år der man kan tjene noen penger. Dette er mine år, for å si det sånn. Jeg føler meg litt som Ryan Giggs, som bare tar én sesong av gangen - du får bare ettårskontrakt.

Blir film? Og når skal så Pondus-filmen komme? Det vil eventuelt først kunne skje når Øverli legger «Pondus»-tusjen på hylla for godt, forteller han i intervjuet.

I fredagens nettmøte kunne Øverli også svare følgende på spørsmålet om når han vil sende Pondus og Jokke på fotballtur til Liverpool:

- Tanken er tenkt. Og mellom oss? Det kunne blitt en bra film også.

LES OGSÅ: 
Les svarene fra nettmøtet med Frode Øverli
• «Zelda»-skaper og jurymedlem Lina Neidestam svarte på nettmøte 
• Seriesuksessen «Lunch» hadde en sped start ... uten Kjell!