Kommer for seint til festen

Mangelfull Funeral Party-debut.

FORBEDRINGSPOTENSIAL:  Det er mye å pirke i på debutplaten til det smått hypede indiefenomenet Funeral Party. Fire gode låter er ikke nok.
FORBEDRINGSPOTENSIAL: Det er mye å pirke i på debutplaten til det smått hypede indiefenomenet Funeral Party. Fire gode låter er ikke nok.Vis mer

ALBUM: Coverdesignet på det smått hypa bandet Funeral Partys første fullengder bør være utrykk for ironisk distanse til eget bandnavn — men nå skal jo uansett ikke en dårlig designjobb tolkes som ensbetydende med dårlig innhold, eller skal det?

For det skal vise seg at Funeral Party har forbedringspotensial også bak bildet av rosebrann under triviell font. Bandet spiller semidyktig på strenger lånt fra fordums festtravere som Hot Hot Heat, Rapture og Strokes.

«The Golden Age of Knowhere»

Funeral Party

3 1 6
Plateselskap:

Sony Music

Se alle anmeldelser

Gjengen demonstrerer riktignok god kontroll på både hes skrikevokal i bristepunktet, dansbare trommer i Duracelltempo og kompakt produksjon, men mangler den riffgløden, snertgleden og melodigenerøsiteten som andre har gjort så mye bedre før dem.

Det hjelper ikke at Funeral Party tar med seg fire gode låter og hyler «mer kubjelle» i ny og ne — de kommer minst seks år for sent på festen.

Kommer for seint til festen