Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kommer gjerne til Norge

Eks-soldaten Shawn Mullins (31) er i ferd med å bli en skikkelig listeplager. Hans «Lullaby» er blant låtene som har ligget lengst på Dagbladets Hit40-liste i år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mullins har nok drømt om å bli spilt på MTV og radiostasjoner over hele verden, men fatter likevel ikke helt at «Lullaby» har gjort ham til popstjerne.

- Jeg forberedte meg på dette, men visste bare ikke om det. Forventet jo ikke at noe sånt skulle skje, sier den amerikanske sangeren og låtskriveren. Etter ni uker er «Lullaby» fortsatt godt forankret på Hit40 og cd-en «Soul's Core» har passert én million solgte på verdensbasis. I mai legger han ut på turné, og da håper han Norge står på lista.

Flere av sangene til Mullins handler om steder han har vært, og nylig fikk han også med seg en hektisk dag i Norge.

- Blir det en Oslo-sang av det?
- Én dag er nok for lite, men du vet aldri. Det måtte bli en sang om hvor høye de norske kvinnene er. Jeg blir så liten. Hva spiser dere? spør Mullins og improviserer leende:

«I've got a wife, she's ten feet tall/she sleeps in the bed with the feet in the hall...»

Fire år gammel begynte han å spille trommer hjemme i Atlanta.

- Da jeg oppdaget jenter, fant jeg ut at jeg måtte lære meg å spille gitar også.

De to første platene ga Mullins ut mens han var i militæret. Han vervet seg og ble der i åtte år.

- Du ser ikke akkurat ut som en typisk amerikansk soldat i dag?
- Nei, jeg gjør vel ikke det. Interessen startet da jeg var liten. Faren min var fallskjermsoldat, broren min var i marinen og bestefar i hæren. Mennene i vår familie dro i militæret, sånn var det bare.