Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

J.K Rowling om Humlesnurrs legning i «Fabeldyr»

Kommer Humlesnurr ut av skapet?

J.K Rowling hinter om at Humlesnurrs seksuelle legning vil bli tema i de kommende «Fabeldyr»-filmene. 

UNG HUMLESNURR: Ifølge «Harry Potter» og «Fabeldyr og hvor de er å finne»-forfatter J.K Rowling, kommer vi til å treffe en ung Humlesnurr i «Fabeldyr»-filmene.  Foto: Reuters
UNG HUMLESNURR: Ifølge «Harry Potter» og «Fabeldyr og hvor de er å finne»-forfatter J.K Rowling, kommer vi til å treffe en ung Humlesnurr i «Fabeldyr»-filmene.  Foto: Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I Harry Potter-spin-off-filmen, «Fabeldyr og hvor de er å finne», som har norgespremiere denne uka, handler det om Salamander Fisles (Newt Scamander) som reiser for å oppdage fantastiske fabeldyr.

FRA HARRY POTTER- FORFATTEREN: Filmen har norgespremiere 18. november. Den er basert på boken med samme navn som kom i 2001. Video: Warner Bros. Pictures Vis mer

Filmatiseringen omtales som en «utvidelse» av Harry Potters trolldomsverden. Handlingen er satt til 70 år før leserne møter Harry Potter for første gang.

Filmen er basert på boka som kom i 2001, og var da en av skolebøkene til Harry Potter og de andre på Galtvort. Salamander Fisles er hovedpersonen i Harry Potters skolebøker fra «Galtvort høyere skole for hekseri og trolldom».

Trollmann ut av skapet?

Det har lenge vært kjent at trollmannen Humlesnurr er homofil, noe forfatter J.K Rowling gikk ut med allerede i 2007.

Det er tidligere røpet at Humlesnurr kommer til å dukke opp i den andre «Fabeldyr»-filmen. Under en pressekonferanse i New York i forrige uke fikk Rowling, ifølge Huffington Post, spørsmål om den framtidige rektoren på Galtworth kommer til å være åpent homofil.

J.K Rowling svarte ikke direkte på spørsmålet, men svaret kan tyde på at Humlesnurrs seksuelle legning kommer til å bli et tema.

- Jeg kan ikke fortelle alt jeg har lyst til å si i og med at dette blir en historie i fem deler, men det er mye som skal avsløres i dette forholdet, svarte Rowling og refererte til Humlesnurrs romanse med trollmannen Gellert Grindelwald.

Ung Humlesnurr

Rowling røpet at vi i «Fabeldyr» kommer til å møte en yngre utgave av Humlesnurr. Ifølge forfatteren vil vi møte en mer søkende ung mann.

- Selv om han var intelligent også som ung, har han ikke alltid vært en vis mann. Når det gjelder hans seksuelle legning kan det komme til å skje en spennende forandring, røpet Rowling.

I midten av oktober ble det kjent at det ikke bare ble tre filmer i serien, men fem. Det meldte den verfiserte Fantastic Beasts-kontoen på Twitter.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!