Kommer ikke til å avlyse Breivik-stykke

- Vi har på ingen måte droppet det, sier dramatiker Christian Lollike.

IKKE SKRINLAGT: Instruktør og teaterleder Christian Lollike antydet i går overfor DR Kultur at det planlagte teaterstykket om Anders Behring Breivik kunne ende med å bli avlyst. I dag avkrefter han det, og sier at han på ingen måte har planer om å droppe stykket. Foto: Stella Pictures
IKKE SKRINLAGT: Instruktør og teaterleder Christian Lollike antydet i går overfor DR Kultur at det planlagte teaterstykket om Anders Behring Breivik kunne ende med å bli avlyst. I dag avkrefter han det, og sier at han på ingen måte har planer om å droppe stykket. Foto: Stella Pictures Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): DR Kultur skrev i går at den danske instruktøren Christian Lollike var i tvil om det ville bli noe av hans neste prosjekt - det kontroversielle teaterstykket «Monolog 2083».

- Det er ikke riktig, sier Lollike til Politiken.dk i dag.

Under tvil Lollike, som er kusntnerisk leder på CaféTeatret i København, meldte i januar at han jobbet mot å sette opp en monolog som baserte seg på Anders Behring Breiviks manifest.

Den danske skuespilleren Olaf Højgaard skal framstille terroristen, og det ble også kjent at Dramatikkens Hus i Oslo ønsket å sette opp stykket. Hensikten er, ifølge instruktøren, å sette ord på de grusomme handlingen.

Men ifølge DR Kultur hadde Lollike begynt å tvile på stykkets hensikt, som følge av den pågående rettssaken mot Behring Breivik.

- Det er klart at dersom vi mener at vi ikke har noe interessant å si i forhold til denne saken, så dropper vi forestillingen, sa Lollike til DR Kultur.

- Ikke droppet Til Politiken avkrefter Lollike i dag at planene om Breivik-stykket er skrinlagt.

- Vi har på ingen måte droppet forestillingen. Men vi er selvfølgelig påvirket av debatten og særlig av rettssaken, og det eneste jeg kan si akkurat nå er at stykket ikke blir en ren monolog bygget på manifestet, sier Lollike.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.